Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

JO11-2 levert volop strijd.

Vrijdag 08 december 2017

Nieuwland JO11-4 v SO Soest JO11-2, 4-6 (1-4)

Amersfoort - 25 november 2017 - Na de leerzame zondag bij SV Baarn werden we vandaag verwacht ASC Nieuwland in Amersfoort. Op veld 2a aldaar lag het gras er bij zoals we op ons veld 2 gewend waren, hoewel bij Nieuwland was het gras nog goed te zien.

De vraag was of JO11-2 vandaag weer een stapje kon maken. Luciano en Quincy waren afwezig dus hadden we maar een wissel. De voorbereiding verliep prima. Tijdens de voorbespreking kwam de goede wedstrijd tegen Victoria nogmaals ter sprake. Bij de aftrap om 9.45 uur wisten we wat ons te doen stond en hadden we afgesproken tot het einde te strijden.

Na 12 minuten was de stand al 0-4, Hidde stak in een goede vorm en achterin hadden Niels, Hakan en Tariq heel erg weinig te doen op dat moment. Vlak voor de rust deed Nieuwland iets terug, Kjeld redde in eerste instantie nog, maar moest de rebound aan zich voorbij laten gaan.

Na de rust startte Nieuwland furieus en scoorden ze meteen de 2-4. Ons spel haalde het daarna niet meer bij de eerste helft, de koppies waren een beetje naar beneden, iets waar we maar moeilijk de vinger achter kunnen krijgen. Dit keer echter bleef de spirit wel meer in het team, er werd geknokt en er werd gesleurd.

Niels maakte met een schot met links het verschil tussen de partijen weer wat groter. Nieuwland zette nog meer aan en scoorde tweemaal. Het begon te spoken, maar we bleven werken en bleven strijden tot het laatste fluitsignaal. Bij velen was de pijp al behoorlijk leeg en toch bleven we doorgaan want dat hadden we afgesproken.

In de laatste minuut scoorde Hakan na een goede aanname koeltjes de 4-6. De overwinning was misschien niet heel mooi maar de geleverde strijd maakte een hoop goed. Deze overwinning in Nieuwland was vooral ook een overwinning op onszelf. Complimenten jongens. Kunnen we deze strijdlust doorzetten naar de volgende wedstrijden?

SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
VFC - SO Soest Zondag 14 april 14:00 uur
SO Soest - DSOV Zondag 21 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 5 mei 14:00 uur