SO Soest
SO Soest
JO11-6 Team van de Week

JO11-6 Team van de Week

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

JO14-4 naar Volendam

JO14-4 naar Volendam

Succesvol Plan B bij VFC

Succesvol Plan B bij VFC

Sfeervolle Kerstderby eindigt onbeslist

Donderdag 15 december 2022

SO Soest en Hees vermaken publiek 

Met driehonderd man die zich verzameld hadden langs de lijn en op de tribune en een ook een flink aantal toeschouwers achter het warme glas werd de allereerste Kerstderby goed bezocht. Achteraf is het een briljant idee geweest om beide ploegen op deze koude donderdagavond op de bevroren kunstgrasmat in het veld te brengen. Want ondanks de koude werd er door zowel de blauwen als de roden met een hartverwarmende inzet gespeeld. Het publiek had geen kans om het koud te krijgen. Het vizier was gericht op het veld waar voor elke bevroren graspriet werd gestreden en waar de gemoederen soms tot ver boven het vriespunt kwamen. Hoort er allemaal bij, want na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter was iedereen weer vrienden met elkaar. 

SO Soest tegen Hees. Ooit was er een tijd dat het niveauverschil tussen beide teams lichtjaren uit elkaar lag. Maar dat is inmiddels al lang geleden. Hees heeft het afgelopen decennium geen geheim gemaakt van de ambities en wist veel voetballers naar het knusse complex in de Hezer bossen te lokken. Dat betekende deze avond een weerzien met veel oude bekenden. De as van het SO Soest-elftal dat in 2014 kampioen werd konden we vandaag in een rood shirt zien. Hessel de Goeij, Majid Ghaddari, Maarten Jan Belt, Jorney Kappenberg en Glenn Merkenij speelden samen met Bas Dreef, de huidige Soest-trainer. Maar ook spelers als Miquel van Ginkel, Henk Reddering en Marciano van Leijenhorst droegen ooit het blauw van SO Soest. Het maakte het weerzien pikant en ook leuk.

SO Soest stond met een aanmerkelijk jonger team in het veld dan de roodwitte rivaal. Het was die jeugdige onbevangenheid die in de eerste helft de boventoon voerde. Soest was gretiger dan Hees, won de duels en kwam een aantal keer gevaarlijk door. Het was de snelle Bryan Saas die een gevaar was voor de Hezeriaanse achterhoede met daaromheen de dartelende Sem van Doorn. Overigens liet Hees in de tegenaanval ook van zich spreken. Hein Janmaat was een aantal keer attent en Soest mocht ook niet klagen dat een treffer van Hees wegens buitenspel werd afgekeurd. 

De 1-0 viel in de 23ste minuut. Bryan Saas glipte voorbij Merkenij en zijn voorzet werd prima binnengewerkt door de attente Sem van Doorn. Na de openingsgoal, uitbundig en luidruchtig gevierd op de tribune, nam Soest geen gas terug. Hees kreeg weinig ruimte om te combineren. Het was mooi om te zien dat de handige Hees-middenvelders hun handen vol hadden aan Sander Kijzer en Bart en Luc Hooft. 

In de tweede helft deed Hees er een tandje bij en kreeg Soest het moeilijker. Na drie minuten lag de gelijkmaker achter Hein Janmaat. De bal werd niet goed uitverdedigd en het leer kwam voor de voeten van Leroy Voskuilen die met een bekeken lob Hein het nakijken gaf. Hees ging op jacht naar de voorsprong en Soest had het moeilijk. In de 67ste minuut kwamen de roden op voorsprong en dat was niet onverdiend. Een cornerbal belandde in een kluwen spelers en de onfortuinlijke Niels Kuus liep het leer het eigen doel in. 

In de slotfase kon het duel alle kanten opgaan. Hees werd onzorgvuldiger en Soest gooide alles op de aanval. De verse kracht Tijmen Brons zorgde voor onrust in de achterhoede van Hees. De spits kreeg de bal in het strafschoppengebied waar hij werd aangetikt door Jorney Kappenberg. De scheidsrechter wees naar de stip waar Olav Kuus mocht aanleggen en Henk Reddering kansloos liet, 2-2 (zie hieronder het filmpje, met excuus voor het bibberende beeld). 

Over de hele wedstrijd genomen een terechte uitslag. Na afloop stroomde de kantine vol met supporters van beide ploegen en werd er instemmend geproost op een leuke wedstrijd. Wellicht het begin van een mooie traditie. 

Dinsdag 20 november opnieuw een oefenwedstrijd voor SO Soest en ook nu weer thuis. Zaterdagtweedeklasser CDW komt op bezoek. Aftrap is om 20 uur. 

23. 1-0 Sem van Doorn
48. 1-1 Leroy Voskuilen
67. 1-2 Niels Kuus (eigen doel)
83. 2-2 Olav Kuus

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

SO Soest - DSOV Zondag 21 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur
Voetbalkamp Maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 
SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

MEAT (BMM) [kopie]
Heineken [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Bres [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Optimum [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Overhees [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Wonnink [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Votrans [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Hengel [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
MidCoat [kopie]
Yourlease [kopie]
Dam [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Boedelz [kopie]
Dijkstra [kopie]
WeFulfil [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Hoogt [kopie]
Reto internetburo [kopie]
KOK [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
BIN System [kopie]
De Jong [kopie]
Kostencheck [kopie]
ING [kopie]
Actiforce [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Reijerse [kopie]
Smorenburg [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Brouwer [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Bikedeals [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88