SO Soest
SO Soest
Nieuwe hesjes voor recreanten

Nieuwe hesjes voor recreanten

Lees meer

Nico Gros Toernooi Zonnig Succes

Nico Gros Toernooi Zonnig Succes

Lees meer

 

2018 op sportieve en feestelijke wijze geopend

2018 op sportieve en feestelijke wijze geopend

Lees meer

Wedstrijd Vreeswijk 1 - SO Soest 2 gaat niet door -

Bas Dreef stopt als trainer van SO Soest 2

Donderdag 21 december 2017

“Mijn ambitie om ooit hoofdtrainer van SO Soest te worden staat nog steeds overeind.”

Bas Dreef neemt aan het einde van het seizoen met gemengde gevoelens afscheid als trainer van het tweede van SO Soest. Vorig jaar had de oud-speler van SO Soest 1 een bijzonder jaar als trainer van het tweede. Hij werd kampioen van de tweede klasse. Ook nu gaat het prima met het tweede elftal. Het team is volop in de race voor promotie naar de hoofdklasse. Waarom dan toch stoppen bij zijn favoriete club? “Puur het feit dat ik meer tijd wil vrijmaken voor mijn gezin…!”

“Het is de afgelopen jaren een periode van haasten geworden. Als voetbalvader op zaterdagmorgen en als trainer van het tweede schieten de ochtenden van het weekend er bij in. We voetballen met het tweede overal in het land, dus het is bij een uitwedstrijd vroeg vertrekken. Ik wil de voorbereiding goed doen. Dus als het gezin op zondagmorgen klaar zit voor het ontbijt sprint ik de kamer al weer uit. Het gezinsleven vind ik belangrijk. Op een gegeven moment moet je keuzes maken. Dat betekent dus dat ik volgend seizoen niet meer de trainer van SO Soest 2 zal zijn. Mijn vader Hans zal stoppen als leider. Kan hij weer wat vaker de rol van man van dienst spelen.”

Gevuld voetballeven

Bas Dreef heeft een gevuld voetballeven achter de rug. Hij voetbalde met succes voor clubs als Ajax, RKC, Spakenburg, Sparta Nijkerk en Bennekom. In 2014 stopte hij met voetbal om vervolgens trainer te worden. Na een jaar de A-1 getraind te hebben promoveerde hij naar het tweede elftal. Een groot deel van de groep die Bas nu traint heeft hij dus al drie jaar onder zijn hoede.

“Dat zorgt ook voor het gemengde gevoel. Met deze groep kan ik met passie trainen en ik krijg er energie van. Met z’n allen hebben we het voor elkaar gekregen dat het tweede elftal van SO Soest van een veredeld vriendenteam een echt voorportaal voor het eerste van SO Soest is geworden. We kunnen doorselecteren en spelers echt naar een hoger niveau brengen. De grootste winst dit seizoen is dat we iedereen binnenboord hebben kunnen houden. Wij moeten met vijf wissels op pad en dan moet ik ook nog mensen teleurstellen die niet eens bij de wedstrijdselectie zitten. Veel keuze. Maar iedereen blijft trainen en er voor gaan. Het zou mooi zijn als wij met dit team de stap naar de hoofdklasse maken. Ze verdienen het.”

Winterstop

Hoe gaat het voetballeven van Bas Dreef eruit zien na SO Soest? De trainer wil de winterstop gebruiken om al zijn ideeën en gedachtes eens op een rijtje te zetten.

“Ik heb nog altijd de ambitie om trainer te zijn. Mijn wens is om nu trainer van een eerste elftal te worden bij een zaterdagvereniging of assistent bij een zaterdagclub op hoofdklasse- of divisieniveau. Maar misschien doe ik ook wel een jaar niks. Mijn ambitie om ooit hoofdtrainer van SO Soest te worden staat nog steeds overeind. Het is nu even niet aan de orde maar het is wel mijn ultieme doel om ooit het eerste van deze mooie club te leiden. Overigens: ik ben niet weg bij SO Soest hé. Het bestuur heeft mij gevraagd om na te denken in welke rol ik nog actief kan zijn voor de club. Bovendien ben ik op zaterdag nog steeds actief bij de teams van mijn eigen zoons.”

Tekst: Peter Beijer

 

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Wedstrijd Vreeswijk 1 - SO Soest 2 gaat niet door
SO Soest 2 - Eemboys 1 23 januari 20:30
SO Soest - NVC 28 januari  
Weesp - SO Soest 4 februari  
Sponsorevent 5 februari
SO Soest - Hooglanderveen 11 februari
Elinkwijk - SO Soest 18 februari

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Actiforce
Zwart Mul
Korte Duinen Restaurant
Optimum
Heineken
Jager Bokdam De Visser
Brouwer
De Staelenhoef
Mega Tegels
Beijer Containerbedrijf
Catering Centraal
Soester Duinen Restaurant
Columbus
Verdonk Trappen
Hengel
Stalenhoef
Bank ten Cate & Cie
Kantoor Expert
Smorenburg
Bres
Hoogt
Studio Jill
It's Value
Profile Smeeing
Van Doorn
De Jong
MidCoat
Hufman Autorijschool
Postcodestroom
WeFulfil
Dijkstra
Bloemendael
Krijkamp Den Oude
Voortjes
Soester Papier Discounter
Smurfit Kappa
KOK
Reijerse
Kostencheck
Overhees

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88