Succesvol Plan B bij VFC

Houten JO 15-1 – SO Soest JO 15-1   1-3  (0-2)

Zondag 14 januari 2018

Na meer dan een maand geen wedstrijd gespeeld te hebben mochten we vandaag opdraven voor een oefenwedstrijd tegen de JO 15-1 van Houten. Deze ploeg speelt een klasse hoger in de derde divisie en staat daar vijfde, een mooie graadmeter dus voor onze ploeg. Of Houten compleet was durf ik niet te zeggen maar ze hadden niets te vertellen tegen een agressief  en bij vlagen uitstekend spelende Soest-ploeg. Iedereen had er zin in en dat resulteerde na drie minuten al in een voorsprong voor ons. Bryan ging aan de rechterkant goed door en zijn voorzet bereikte Daan die goed inschoot. De keeper redde maar in de rebound was het Matthieu die de 0-1 binnen schoot. Na zes minuten was het al 0-2 nadat Emre in de zestien meter werd neergelegd. Emre speelde de gehele wedstrijd grandioos. Matthieu scoorde de toegekende penalty .

Houten werd éénmaal gevaarlijk maar scoorde niet. Voor de rest was het Soest wat het spel dicteerde en ook behoorlijk wat kansen kreeg. Eigenlijk kon je het missen van de kansen het enige minpunt noemen van een uitstekende eerste helft. De eerste helft was dus vanuit Soest zijde bekeken leuk om naar te kijken. Bij vlagen mooie combinaties en goed spel. Na rust was het ietsje minder , maar nog steeds goed tot uitstekend. Gijs kreeg de eerste kans maar zijn schot werd gepakt door de keeper. Soest dicteerde het spel en de tegenstander werd nooit gevaarlijk. Na 20 minuten kregen we een vrije trap welke door Selim op de lat geschoten werd. In de rebound scoorde Jort de 0-3. Vlak daarna werd er even niet opgelet achterin waardoor Houten op 1-3 kwam. In de laatste minuut kreeg Bart nog een grote kans maar helaas schoot hij tegen de keeper aan. Na afloop tevreden gezichten in het Soest kamp. De gewijzigde opstelling pakte heel goed uit. Achterin was het solide, het middenveld stond goed en werkte allemaal hard en voorin werd er ook de nodige energie in de wedstrijd geduwd. Al met al een prima begin van 2018.