Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Soester vrouwen winnen van Amsvorde

Zondag 28 januari 2018

De Soester vrouwen hebben de eerste wedstrijd na de winterstop gewonnen. In de thuiswedstrijd tegen Amsvorde werd het 3-0.

In het eerste helft probeerde SO Soest druk te zetten, dit werd vooral voorin via de rechterkant gedaan waar Lynn van Kordelaar de ballen voor bracht. De verdediging van Amsvorde wisten de kansen te onderscheppen waardoor de aanvallen niet veder benut konden worden. Er werden verschillende combinaties gemaakt hieruit onstonden goede acties waaruit Bowy Roest tot een goed schot kwam.

De grootste kans van de eerste helft was voor Lynn van Kordelaar, de laatste verdedigster van Amsvorde trapte over de bal heen waardoor Lynn alleen op de keepster kon gaan. Helaas voor de Soesters lag deze in de weg waardoor de stand gelijk bleef.

SO Soest kwam toch op een voorsprong , vanuit het middenveld kwam de bal bij Daniek Ramselaar die vanaf  zestien meter met een laag schot in de linkerhoek de keepster verraste en voor de 1-0 zorgde. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft kwamen er veel gaten in het middenveld van SO Soest waardoor Amsvorde gevaarlijk kon worden. Dit gebeurde ook een paar keer waardoor Monique van Castricum in het doel moest ingrijpen.

SO Soest probeerde weer via de zijkanten druk te zetten, dit lukte nadat Bowy Roest met een strakke voorzet de bal voor het doel plaatste waar een verdedigster van Amsvorde het doelpunt maakte achter de eigen keepster. 2-0
Hierna leken de Soester vrouwen wat meer ruimte te krijgen en liet de tegenstander steeds meer toe. Dit leidde dan ook naar de 3-0 van Bowy Roest.
Een moeizame maar goede overwinning voor de vrouwen waar de punten op de Bosstraat blijven.

SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
VFC - SO Soest Zondag 14 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 5 mei 14:00 uur