Victoria JO 15-1 – SO Soest JO 15-1  3-1  (1-0)

Dinsdag 13 februari 2018

Voor aanvang van de wedstrijd weet je dat het lastig gaat worden, na afloop van de wedstrijd weet je dan meer en ook nu hebben wij onszelf weer te kort gedaan. In de eerste helft was Victoria de betere ploeg, na de rust waren wij de betere ploeg en kregen we niet wat we wel verdienden. Vrijdag hebben we gekeken of we onze speelstijl voor deze wedstrijd aan moesten passen, maar na de training had ik dat idee al overboord gezet omdat wij gewoon vol naar voren toe moeten voetballen.

De eerste helft lukte dit niet echt en hadden we vooral op het middenveld moeite met de uitstekende middenvelders van de tegen partij. Lucas leek last te hebben van de botsing welke ze hadden op weg naar deze wedstrijd en speelde dus ongelukkig. Uiteindelijk kreeg Victoria in de eerste 30 minuten één grote kans. Deze werd te gehaast naast geschoten. Een fout van ons achterin moest er aan te pas komen om Victoria een niet te missen kans te geven. Of het wel of geen overtreding was bij het afpakken van de bal kan je nog discussie over hebben, zeker omdat vlak daarvoor Bryan voor een zelfde actie wel werd teruggefloten. Ikzelf vond het geen overtreding. Maar in elk geval stonden we 1-0 achter.

Inmiddels waren Berke en Sem ook aangekomen om mee te doen, waarvoor nog dank. Na rust bleek maar weer eens dat een linksbenige voetballer geen overbodige luxe is. In de rust hadden we al afgesproken dat als we 25 minuten voor tijd nog achter zouden staan we alle risico’s zouden gaan nemen. In elk geval begonnen we de tweede helft goed en was Victoria alleen maar gevaarlijk in de counter. Het spel speelde zich nu voornamelijk af op de helft van Victoria, maar ook grote kansen kregen we ook niet.

Tot de 50e minuut Berke een prachtige voorzet gaf welke door Bryan schitterend werd afgemaakt. De verdiende 1-1.Hierna kregen we wat vrije trappen waar we niet helemaal goed mee omgingen. 10 minuten voor tijd opnieuw een fout achterin welke door de rechtsbuiten van Victoria moeiteloos werd afgestraft. Laatste 10 minuten werd er alles of niets gespeeld. Uiteindelijk werd het niets omdat in de blessuretijd we ons derde cadeautje van de dag weggaven. De terugspeelbal was iets te kort. Een niet verdiende nederlaag maar daar koop je niets voor. Komende zaterdag wacht de volgende lastige tegenstander Kampong en nu maar hopen dat dan weer iedereen fit is .