Hercules JO 15-1 -  SO Soest JO 15-1  1-2  (0-0)

Dinsdag 27 maart 2018

Hercules staat vijfde in deze competitie en beschikt over een aantal goede voetballers. Ellenlange verhalen houden wij niet vooraf, want men is meestal de helft al vergeten voordat we beginnen. Maar toch wel even de uitstekende blonde spits aangestipt en de aanvoerder. De linksbenige spits is een genot om naar te kijken qua voetbal. We hadden er toch ondanks de waarschuwing moeite mee. Het was al snel Gianni die na een goede aanval de eerste kans kreeg, maar helaas niet juist kon afdrukken. Naarmate de wedstrijd vorderde de eerste helft verloren we de slag op het middenveld, omdat er op die posities door een aantal spelers te weinig energie in de wedstrijd werd gestopt. In de 11e minuut ging het dan ook mis. Uit een vrije bal werd er verdedigend mis getast en stonden we 1-0 achter.

Na 16 minuten was het ook over en sluiten voor Bryan die tijdens de warming up in de grond had getrapt. Daan kwam er bij voor hem. Na 25 minuten kreeg Lucas een grote kans , maar zijn prima schot werd door de keeper van Hercules uitstekend gered. Voor rust kwamen we niet meer tot scoren. Daan had inmiddels terecht geel gehad van de warrig leidende scheidsrechter. In de rust getracht de groep te laten praten en elkaar ook eens te durven zeggen wat je van elkaar vindt tijdens de wedstrijd. Maar helaas zijn het allemaal vriendjes van elkaar dus dat leverde niet al te veel op.

Toch zagen we na rust een compleet ander elftal. Het gas ging er op en het fysieke werd in stelling gebracht. Ook Hercules heeft volgens mij een aantal spelers in het veld staan die nog geen 14 zijn en dan zie je dat op deze leeftijd het fysieke verschil te groot is. De kleine jongens van Hercules werden gewoon fysiek omver geblazen. Dat heeft niets met gemeen spel te maken maar puur met het leeftijdsverschil en sommige verenigingen zouden er beter aan doen om de JO-14 serieus te nemen. Scheelt een hoop geschreeuw van bezorgde moeders als hun kind weer over de grond rolt. Na vier minuten in de tweede helft kwamen we via een schitterende aanval op gelijke hoogte. Via Antwan en Gianni kwam de bal bij Joep . Joep zette perfect voor en Matthieu maakte prima af. Hierna waren we de betere ploeg maar konden we helaas niet doordrukken.

Geluk hadden we vlak voor tijd dat de scheidsrechter een zuivere penalty voor Hercules over het hoofd zag. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kwamen op 2-1 voor door een handigheidje van de sterk ingevallen Joep. De scheids liet daarna nog zeven minuten doorspelen en de sfeer in het veld werd er niet beter op. Uiteindelijk had de man in het zwart zijn beste actie tot het laatst bewaard hij floot af. Na afloop zagen we de glimlach bij velen spelers op het gezicht en zo hoort het ook. Als we met dezelfde inzet blijven voetballen zoals vandaag de tweede helft en ook gaan voetballen zoals we doordeweeks op de training ballen dan gaan we nog leuke wedstrijden spelen.