Succesvol Plan B bij VFC

Opnieuw gelijkspel voor SO Soest

Zondag 01 april 2018

Moest SO Soest nu blij of ontevreden zijn met het gelijke spel tegen DCG? De gevoelens waren gemengd. Aanvoerder Hessel de Goeij informeerde in de tachtigste minuut bij Gerrit Plomp of er nog iets geforceerd moest worden. De trainer knikte bevestigend en Soest ging bij een 3-3 stand vol voor de winst. Dat leverde kansen op de winnende goal, maar achterin werd veel ruimte weggegeven. De paal en Jaime Hensen voorkwamen een nederlaag. Het publiek genoot van het voetbal en de spanning. Zij waren de enige winnaars deze middag. Voor SO Soest wederom een gelijkspel, na de draw vorige week tegen VVIJ.

Soest startte met Bas Tullemans in de basis. Hij verving Jorney Kappenberg die vanwege droeve familieomstandigheden langs de kant bleef. Vanwege het overlijden van zijn moeder speelde SO Soest met rouwbanden.

Een open wedstrijd levert veel kansen op. Dat was zondag niet anders. SO Soest en DCG trokken frank en vrij ten aanval met de wetenschap dat een gelijkspel niet veel oplevert. Soest moet gewoon blijven winnen om in het spoor van de bovenste plaatsen te blijven en DCG heeft de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie.

In de beginfase teisterden de Amsterdammers de paal. Het aluminium zou SO Soest nog van pas komen in deze wedstrijd. Na 11 minuten was het alsnog raak toen een flinke verdedigingsfout afgestraft werd. De schade werd bliksemsnel hersteld. Bart Kuijpers en Ali Coban schoten in de 14de en 22ste minuut raak. Alles leek goed te gaan voor de thuisploeg.

Het ging echter mis in de laatste minuten van de eerste helft. Een bloopertje van keeper Jaime Hensen betekende de gelijkmaker. De derde goal van DCG, een paar minuten later, gaf voer voor veel ophef.

Bij een schijnbaar ernstige blessure van een DCG-speler hield Soest de benen stil, maar dat deed DCG niet. Noem het onsportief, noem het slim, de actie leverde in ieder geval wel een voorsprong op voor de ploeg uit Amsterdam.

In de tweede helft een aandringend Soest. De aanvoer vanaf het middenveld stokte zo nu en dan en vanuit de counter kon DCG voor gevaar zorgen. Zo bleef de wedstrijd open en boeiend en was geen moment te voorspellen wie er met de winst vandoor zou gaan.

Na een dik uur spelen werd de gelijkmaker gescoord. Gezien zijn ijver deze middag verdiende Ali Coban de treffer. Hij schoot een vrije trap loepzuiver langs de verbouwereerde doelman.

Soest bleef aandringen en wilde de winnende goal forceren. Hierbij gaf de ploeg flink wat ruimte weg en daar wisten de behendige DCG=spelers wel raad mee. De stevige spits van de Amsterdammers was nauwelijks van de bal te krijgen en het gevaar dat hij stichtte liep telkens met een sisser af.

In de slotfase kregen beide ploegen een grote mogelijkheid om de wedstrijd te winnen. Jaime Hensen bedankte de paal, want daar spatte de bal op uiteen bij een goede DCG-aanval. Een paar tellen later draaide Maarten Jan Belt zich prima vrij voor het DCG-doel, maar zijn inzet ging net voorlangs.

Een terechte uitslag, zo oordeelden de kenners. Wederom puntverlies voor SO Soest dat zo langzaamaan een directe promotie uit het hoofd kan zetten. Leven van week tot week dan maar. Komende zondag, wederom in het eigen theater, komt Nieuw Utrecht op bezoek.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen; Nico Safarov, Hessel de Goeij, Steven van den Berg, Thijs Janmaat; Bas Tullemans, Maarten Jan Belt, Rayendall Bitorina, Bart Kuijpers (84. Paul la Feber); Ali Coban, Tom Karst