SO Soest
SO Soest
JO11-6 Team van de Week

JO11-6 Team van de Week

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

JO14-4 naar Volendam

JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

Sterk SO Soest wint van DSOV

Paul La Feber, na 13 jaar weer terug bij SO Soest

Zondag 08 april 2018

Een opmerkelijk bericht, een aantal jaar geleden in de sportkrant. Talent Paul la Feber uit Soest werd ingelijfd door Roda’46. De voetballer had volgens het artikel ook een verleden bij onze club. Er waren weinig mensen bij SO Soest die zich Paul la Feber herinnerden. Dat kwam doordat het talent maar één seizoen bij onze club heeft gevoetbald. Afgelopen zomer keerde de 23-jarige Paul verrassend terug bij SO Soest. Inmiddels volwassen en veel ervaring opgedaan bij diverse clubs. Tijd om kennis te maken met de ambitieuze Soester.

,, Als kabouter en F-je speelde ik bij DOSC. Mijn school was in Den Dolder en het was praktisch om bij die club te voetballen. Bij DOSC speelde ik in de F-4. Ik kwam niet in de F-1 omdat in dat team de vriendjes van de zoon van de trainer speelden. Daarom ben ik bij SO Soest gaan voetballen. Ik speelde in de E-1 met onder meer Simon van Hengstum, Sam van Asch en Edwin en Marc Westerveld.”

,,Ik heb maar één jaar bij SO Soest gevoetbald. Dat jaar werd ik gescout door FC Utrecht. Ik kwam bij Utrecht in de D-2 en daar heb ik zes jaar gevoetbald. Harry Suvee was bij Utrecht C-1 mijn favoriete trainer. Als eerstejaars A-junior ging ik bij Roda’46 spelen. Mijn moeder heeft in die periode, zonder dat ik het wist, contact opgenomen met Sparta Rotterdam. Bij Sparta kreeg ik te maken met blessureleed. Ik kreeg te weinig tijd om mij daar te onderscheiden. Ik heb toen gekozen voor de makkelijkste weg en ben in mijn eigen woonplaats bij VVZ’49 gaan voetballen.”

,,Bij VVZ begon het niet goed. Ik kreeg het eerste jaar mot met de trainer. Voor mij zat er nooit een basisplaats in, terwijl ik in de voorbereiding alles gespeeld had. Het tweede jaar bij VVZ was er een andere trainer. Dat jaar had ik weer veel blessures. Ondertussen ging ik in Nijmegen studeren en had ik mij aangemeld bij de amateurs van NEC.”

,,De studie in Nijmegen is niet gelukt en ik ben vorig jaar weer thuis gaan wonen. De volledige voorbereiding had ik nog meegemaakt bij NEC, maar ik koos ervoor om weer in Soest te gaan voetballen. VVZ had al contact met mij opgenomen, maar er gingen daar te veel mensen weg. SO Soest doet het beter en daarom heb ik mij bij deze club gemeld.”

,,Ik kwam dus heel laat binnen bij SO Soest en toen kreeg ik weer te maken met een blessure. De eerste vier maanden heb ik amper getraind en heb ik mij meer bij de fysio gemeld en loopoefeningen gedaan. Inmiddels train ik nu een aantal weken mee en heb ik wedstrijden gespeeld in het tweede en mijn eerste minuten gemaakt in het eerste.”

,,Bij het tweede kreeg ik een vrije rol. Mijn favoriete positie is links- of rechtsbuiten. Daar kom ik volgens mij het beste tot mijn recht. Maar ik snap ook wel dat de trainer zijn 4-4-2-formatie nu niet gaat aanpassen. De trainer heeft met mij gesproken over het eventueel invullen van de centrale positie op het middenveld. Dat zou voor mij wel anders zijn. Als buitenspeler ga ik voor de actie met de kop naar beneden, als ‘nummer 10’ moet je om je heen kijken en heb je de adem van je tegenstander in je nek. Maar, op nummer 10 spelen is natuurlijk mooier dan op de bank zitten. Mijn ambitie is om basisspeler te worden bij SO Soest. Met de trainer wil ik nog wel om de tafel voor de plannen die hij heeft.”

,,Of ik komend seizoen bij SO Soest speel? Die kans zit erin. Ik kan dat nu niet voor 100% zekerheid zeggen. Hoe het dit seizoen gaat aflopen is moeilijk te zeggen. Als de concurrentie punten laat liggen, dan verspelen wij ook steeds punten. Zo wordt het wel lastig. We moeten een aantal goede wedstrijden achter elkaar spelen en misschien zit er dan iets in.”

Tekst: Peter Beijer

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur
Voetbalkamp Maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 
SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Jager Bokdam De Visser [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Dijkstra [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Bres [kopie]
ING [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Catering Centraal [kopie]
BIN System [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Wonnink [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Boedelz [kopie]
Brouwer [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
WeFulfil [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Kostencheck [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Votrans [kopie]
Smorenburg [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Optimum [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Bikedeals [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Heineken [kopie]
Dam [kopie]
Actiforce [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Hengel [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Yourlease [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
MidCoat [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
KOK [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
De Jong [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Hoogt [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Reijerse [kopie]
Overhees [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88