Succesvol Plan B bij VFC

SO Soest wint eenvoudig van Nieuw Utrecht

Zondag 08 april 2018

Zonder al te veel krachtsinspanningen won SO Soest eenvoudig van Nieuw Utrecht. De wedstrijd was binnen twintig minuten beslist nadat Hessel de Goeij (strafschop) en Ali Coban doel hadden getroffen. In de tweede helft speelde Soest de wedstrijd plichtmatig uit en leek de wedstrijd zo nu en dan op een veredeld oefenpotje.

Soest begon de wedstrijd zonder Rayendall Bitorina. De middenvelder blesseerde zich tijdens de warming-up. Zijn plaats werd ingenomen door de gedreven spelende Jim van den Berg. Soest startte prima, met veel dreiging. Na drie minuten spelen kon Jim van den Berg vrij uithalen, het leer zeilde over de lat. Het was het signaal voor een stormloop op het doel van de tegenstander.

De storm ging na twintig minuten liggen, toen Soest uit de legio kansen tweemaal doel had getroffen. Hessel de Goeij mocht vanaf elf meter aanleggen nadat Maarten Jan Belt was gevloerd en Ali Coban was het eindstation van een fraaie aanval waarbij de voorzet van de voeten van Maarten Jan kwam.

Hierna werd de wedstrijd gezapig. De weelderige voorjaarszon scheen vrolijk op het broeiende kunstgras en de krachten sijpelden uit de benen. Nieuw Utrecht kon niet en voor Soest hoefde het allemaal niet. Pas op slag van rust kreeg Jaime Hensen zijn eerste werk te doen. De vrije trap werd fraai geplukt door de keeper van SO Soest.

In de tweede helft verzuimde SO Soest het lamlendige spel van Nieuw Utrecht af te straffen. Als Soest top had gespeeld hadden de dubbele cijfers gehaald kunnen worden. Maar op deze eerste warme zondag van het jaar vonden “de Blauwe Leeuwen” het prima. De druk naar voren verdween en Soest probeerde vooral via de counter iets te doen. Ali Coban teisterde de paal en Thijs Janmaart schoot in de rebound over. Drie minuten later behield Ali het overzicht en schoof hij de bal naar Tom Karst die overtuigend de 3-0 binnenschoot.

Met de wissels Dylan Meijer, Ingvar Kok en Stan Klarenbeek kwam er weer wat elan in de ploeg van Soest. Kansen waren er nog wel, maar slechts eentje werd er benut. Dylan Meijer schoot raak nadat hij de bal op een presenteerblaadje van een Utrechtse verdediger kreeg.

Een eenvoudige overwinning op een povere tegenstander. Dat zal volgende week anders zijn wanneer Soest de uitwedstrijd speelt tegen kampioenskandidaat NVC. Eind januari werd Soest nog afgedroogd door de ploeg uit Naarden (0-3). Hopelijk zit er komende zondag een verrassing in het verschiet.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen; Jorney Kappenberg, Hessel de Goeij, Gido de Hiep, Nico Safarov; Bas Tullemans, Maarten Jan Belt (70. Ingvar Kok), Jim van den Berg (77. Stan Klarenbeek), Thijs Janmaat; Tom Karst (67. Dylan Meijer), Ali Coban

11. 1-0 Hessel de Goeij

19. 2-0 Ali Coban

58. 3-0 Tom Karst

86. 4-0 Dylan Meijer