SO Soest
SO Soest
JO11-6 Team van de Week

JO11-6 Team van de Week

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

JO14-4 naar Volendam

JO14-4 naar Volendam

Succesvol Plan B bij VFC

Succesvol Plan B bij VFC

Rayendall Bitorina wil meer saamhorigheid

Zaterdag 21 april 2018

”In lastige wedstrijden kom je dan net die paar procent tekort.”

Rayendall Bitorina maakte op 28 september 2008 op 17-jarige leeftijd zijn debuut. Sindsdien is er veel veranderd. Wat wel bleef waren de stormen rond het elftal. Dan weer negatief, dan weer positief, maar het was de afgelopen tien jaar nooit saai.

Kan je jouw debuut nog herinneren? ,,Ik weet dat wij thuis speelden tegen Voorland. Het werd 1-1 en ik scoorde. Scoren bij je debuut, als een Ajacied in de goede tijd.”

Wat is er de afgelopen tien jaar veranderd? ,,De club is qua structuur veranderd, de focus ligt nu meer op jeugdopleiding. Als ik mij niet vergis heeft de club ook meer jeugdleden dan tien jaar geleden. Rond het eerste elftal heb ik veel trainerswisselingen, wisselingen in de technische commissie en onrustige tijden meegemaakt. Trainer Henk van de Pol werd kort na mijn debuut ontslagen. Ik pendelde toen tussen het eerste en de A-1. Het seizoen daarna, onder Henk van Asch, kwam ik definitief over. Dat jaar erna werden wij kampioen. Onder Karel Knaap behaalden wij vervolgens de nacompetitie in de tweede klasse.”

Het kampioensjaar onder Aad van den Berg (2013/2014) maakte jij niet mee omdat je toen bij Huizen speelde. Hoe beviel dat avontuur? ,,Daar heb ik wisselende gedachten over. In eerste instantie had ik het goed naar mijn zin. Ik heb veel minuten gemaakt, maar door blessures heb ik vier, vijf wedstrijden niet mee kunnen doen. Ik had een prima contract, maar in de nieuwe verbintenis zag ik de waardering niet terug. Zelfs om reiskosten te krijgen moest ik mijn best doen en dat voor drie keer trainen en op zaterdag spelen. Ik zag weinig kans op speeltijd. Dat was dubbel want Henk van de Pol zou de nieuwe trainer worden en die kende mij goed. Maar dat was ook geen zekerheid. Ik weet hoe het werkt: degene die over de budgetten gaan hebben toch een vinger in de pap. Soest was eersteklasser geworden en ik besloot terug te keren. Ja, het klopt dat ik toen ook geflirt heb met Hoogland. Die club had mij al een aantal keer benaderd en ik was ook zo goed als rond. Maar ik heb altijd het standpunt gehad dat ik terug zou gaan naar Soest als die eerste klasse zou spelen. Het liefst speel ik namelijk zo hoog mogelijk met mijn eigen club. Naar een nieuwe club ben ik niet echt op zoek. Ik krijg genoeg aanbiedingen. Maar het moet in mijn plaatje passen. Ik heb het prima naar mijn zin bij Soest.”  

Waarom wordt SO Soest geen kampioen? ,,Ik vind dat we redelijk wat kwaliteit in de ploeg hebben, maar we kunnen dat niet vasthouden. Voor de kerst hadden we een prima serie, maar daarna liep het minder. De wedstrijden werden moeilijker, ook tegen ploegen die laag geklasseerd stonden en tegen ons iets wilden halen. De saamhorigheid in de groep is ook niet optimaal, in lastige wedstrijden kom je dan net die paar procent tekort. Met al die uiteenlopende karakters in onze groep is dat moeilijk voor trainer en spelers. Aan de ene kant is het jammer, aan de andere kant moet je het toch met elkaar doen. De trainer heeft daar invloed op, maar niet zoveel als mensen denken. Ik leg de schuld bij onszelf en niet aan de mensen die daar buiten staan. Voetbal is en blijft een sociaal ding, een andere setting dan op werk en school. Ik hou er rekening mee dat de donderdagavond en de zondag in het teken van voetbal staan. Dat is al jaren zo. Met de spelersgroep breng je veel uren door. Zorg ervoor dat je elkaar leert kennen buiten het veld. Het zou niet verplicht moeten zijn om even in de kantine met elkaar te zitten. Ik vind dat vanzelfsprekend. Het leidt tot leukere relaties onderling. De laatste jaren mis ik die sociale verbondenheid. Misschien heeft dat met de generatie te maken. Het is moeilijk om daar invloed op te hebben. Met de status die ik na tien jaar heb mag ik dat wel aangeven en ik hoop dat jongens die zich aangesproken voelen het zich ook aantrekken. Afgelopen zondag  tegen NVC speelden wij een van de beste wedstrijden. Dan zie je hoe het wel kan, hoe je wel voor elkaar kan werken. Soms win je op individuele kwaliteiten, dat lukte NVC zondag. Wij kunnen als team echt een niveautje hoger als we teamspirit laten zien.”

Tekst: Peter Beijer

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

SO Soest - DSOV Zondag 21 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur
Voetbalkamp Maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 
SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Profile Smeeing [kopie]
Wonnink [kopie]
Actiforce [kopie]
MidCoat [kopie]
Kostencheck [kopie]
Yourlease [kopie]
BIN System [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Dijkstra [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
De Jong [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
KOK [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Dam [kopie]
Hengel [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Heineken [kopie]
Votrans [kopie]
Overhees [kopie]
Brouwer [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Reijerse [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Hoogt [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
ING [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
WeFulfil [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Boedelz [kopie]
Optimum [kopie]
Bikedeals [kopie]
Smorenburg [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Bres [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88