ASC NIEUWLAND O19 1 ZEER EFFECTIEF TEGEN S.O. SOEST O19 1

Maandag 28 augustus 2017

De tweede oefenwedstrijd van dit seizoen van de O19 1 was uit tegen Nieuwland. Vooraf was al bekend dat Nieuwland een goed elftal heeft en door de promotie dit seizoen in de hoofdklasse gaat spelen. Het was goed te zien dat de ploeg al iets langer in voorbereiding is op het seizoen dan onze jongens. Al snel in de 1e helft kwamen de gastheren op voorsprong. Balverlies op het middenveld en de snelle omschakeling van Nieuwland op randje buitenspel betekende de 1-0. De eerste dertig minuten was het veldspel en de opbouw aan Soest-zijde prima. Het leidde tot kansen voor Badr (schot in zijnet), kopbal op de lat van Dion (voorzet Ticho), een lob van Dion net over het doel heen en een vrije schop van Ticho, die met risico hard werd genomen en ook over het doel van Nieuwland ging. Het tweede doelpunt van Nieuwland was een wat makkelijk gegeven strafschop door een handsbal en bij de 3-0 stond het in de organisatie niet goed achterin bij onze mannen.

Op slag van rust werd een doelpunt weggegeven uit een hoekschop waarbij het niet duidelijk werd neergezet en er eenvoudig gescoord kon worden. Na de rust kwam Soest meer aan voetballen toe en lag er veel ruimte aan de zijkanten, die nog onvoldoende benut werden. Genoeg kansen, geen doelpunten. Badr en Ticho gingen twee keer op snelheid aan de linkerzijde richting het doel van Nieuwland, beide keren werd geschoten waar een voorzet op vrijstaande medespelers een nog betere oplossing was geweest. Doelman en zijnet waren nu het eindstation. Een schot van Dion ging rakelings naast.

De 2e helft leek doelpuntloos te eindigen, maar de laatste acht minuten werden drie doelpunten weggegeven. De vermoeidheid sloeg zichtbaar toe, waar Nieuwland wel raad mee wist en uitliep naar 7-0.

Teleurstelling bij diverse spelers, die uiteraard altijd willen winnen en niet met zo’n nederlaag terug willen keren naar Soest. Het blijft echter de voorbereiding op een nog lang seizoen, gemaakte foutjes (balverlies aan het einde van de wedstrijd) zullen snel verleden tijd zijn en als de spelers elkaar iets meer gunnen komen de doelpunten van zelf.  Volgende week speelt de O19 1 aan de Bosstraat de 1e bekerwedstrijd tegen Jonathan O19 1, aanvang: 15.15 uur.