Succesvol Plan B bij VFC

SO Soest O-19-1 is de tweede helft maatje te klein voor Jonathan

Maandag 04 september 2017

De eerste bekerwedstrijd van dit seizoen was thuis tegen VV Jonathan. Jonathan speelt in de competitie één klasse hoger en liet direct zien dat het maken van kleine foutjes op dat niveau direct worden afgestraft. In de 5e minuut was net als vorige week de dekking bij een hoekschop niet goed verzorgd, het betekende de 0-1 achterstand. Direct daarna viel Oscar ongelukkig op zijn schouder en werd vervangen door Ricardo. De talentvolle linksachter van Jonathan liep kort daarop drie spelers van Soest voorbij, de voorzet was op maat en werd onhoudbaar ingeschoten 0-2. Na ongeveer een kwartier spelen kreeg Soest meer vat op het spel van Jonathan en kwamen er kleine kansen. Badr schoot na een prima passeeractie over het doel. Na een goed opgezette aanval maakte een speler van Jonathan een handsbal in het strafschopgebied. Miquel eiste de bal op en schoot goed binnen 1-2. Het gaf de ploeg vertrouwen, er werd iets sneller druk op de bal gezet. Na balverlies van Jonathan onderschepte Mihill de bal, de steekpass was op maat voor de diepgaande Ticho, die beheerst scoorde 2-2. Over het spel na de rust kunnen we iets korter zijn. Twee keer slordig balverlies op het middenveld leidde tot twee doelpunten voor Jonathan en tussen deze twee goals scoorde Jonathan ook nog een keer uit een goed lopende aanval. Eindstand 2-5, na de rust geen echte kansen meer voor Soest. Jonathan was zeker in de tweede helft een maatje te groot.

Volgende week de tweede bekerwedstrijd, uit tegen Geinoord O19 1, een ploeg die tevens eerste klasse speelt, na deze wedstrijd kunnen we iets meer zeggen over de kracht van Soest richting de competitie.