Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

SO Soest JO 15-1 – Hoogland JO 15-1  1-2  (1-2)

Dinsdag 24 april 2018

Op deze mooie zaterdagmiddag mochten wij aantreden tegen de nummer 2 Hoogland. Bij winst zouden wij die tweede plek overnemen. Na de wedstrijd droop de frustratie van de Soest ploeg af. Voor de tweede keer dit seizoen werd onze ploeg ernstig benadeeld door de scheids en grensrechter van Hoogland. Alle belangrijke beslissingen vielen net zoals bij de eerste wedstrijd uit in het nadeel van de Soest-ploeg. Wij speelden de beste wedstrijd van na de winterstop en iedereen werkte zich een slag in de rondte. Na 4 minuten was het al raak . Een schitterende pass van Jort op Matthieu leverde ook een mooi vervolg op. De uitstekende voorzet van Matthieu werd door Bryan moeiteloos afgerond. Daarna werden de kansen groter en groter, maar er lag altijd wel iemand in de weg. Een mooie knal van Gianni werd door de keeper uit de bovenhoek geranseld. Eigenlijk was het wachten op de 2-0. Maar dan weet je het wel. Uit een vrije bal werd er in de kluts gescoord door Hoogland. Vlak voor rust werd het nog erger. Een zuivere buitenspelgoal werd door de zeer zwak leidende scheidsrechter goed gekeurd. Hij had het zelf gezien. Navraag bij mensen die op dezelfde hoogte stonden als onze grensrechter Ton zeiden dat het minimaal een meter buitenspel was. Wat dan nog meer frustreert is dat zo’n jonge gast ook niet even naar de grensrechter toe loopt om te informeren.

Na rust werd het éénrichtingsverkeer richting het doel van Hoogland. Talloze kansen werden gemist, verprutst of slecht afgewerkt. Tomeloze inzet werd niet beloond. Vlak voor tijd nog een prachtige aanval door het midden en tot ontzetting van iedereen vlagde de grensrechter van Hoogland voor buitenspel. En dat was het op meters niet. Nu was de scheidsrechter wel bereid om direct te fluiten. Alles was een kopie van de heenwedstrijd. Dit soort grensrechters horen niet thuis bij jeugdwedstrijden. Wat wel blijft hangen na zo’n wedstrijd is toch de trots hoe er vandaag door een ieder gespeeld is. Het enige wat we elkaar kunnen kwalijk nemen is dat we te veel kansen missen. En als je een paar kansen wel maakt dan maakt er niet uit wie er vlagt of fluit.