Sterk SO Soest wint van DSOV

SO Soest O17-1 – FC De Bilt O17-1

Maandag 11 september 2017

Na een 1-3 winst op VVZ’49 O17-1 stond nu FC De Bilt O17-1 op de planning.

Tijdens de warming was het echt herfstweer: Zware regen en onweersbuien trokken over het nieuwe veld 3. Tot dat de scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd, de zon kwam door en de wedstrijd kon beginnen.

Soest had de aftrap en nam gelijk de overhand in de eerste paar minuten, in minuut 3 had Soest zijn 1e kans, en werd omgezet in een goal door een goeie actie van Didier, die in de bovenhoek de keeper verrasten. Na de goal zakte soest ver terug. De bilt zag zijn kans en drong aan naar het Soester doel. In minuut 6 kwamen ze via de zijkant door, waar de ruimte lag omdat Soest niet goed mee kantelde. Een lage voorzet werd weggetikt door Hein, maar kwam voor de voeten van de inlopende middenvelder die voor open goal het net wist te raken. 1-1. Soest werd weer wakker gemaakt en begon weer te voetballen en nam het spel over. Door goed de ruimte te zoeken aan de andere kant van het veld, kwam Ivo 1 op 1 te staan met de doelman, en scoorde in de 9e minuut de 2-1. Soest bleef hierna aandringen waar velen kansen voor Viktor en Youp niet werden benut, Viktor had de grootste kans voor de 3-1 maar de bal belande in de kluts op de lat. Soest bleef overhand houden in de 1e helft op een paar kleine kansjes na die gepakt werden door Hein, of weggewerkt werden door de goed voetballende verdediging.

Na de rust bleef Soest domineren, en dat beloonde zich door een goed lopende aanval in de 44e minuut scoorde Youp de 3-1. De Bilt liet zijn kopje zakken, en hierdoor ging het tempo uit de wedstrijd, soest zakte ook terug en liet De Bilt een paar keer komen maar het leidde niet tot gevaarlijke kansen. Soest herpakte zich weer en begon De Bilt weg te spelen waardoor er veel ruimte vrij kwam die Youp omzetten in een 4-1 voorsprong. Soest bleef op zoek bleef opzoek naar de 5e goal maar die werd voorkomen door de doelman van De Bilt.

De laatste minuten werden uitgespeeld, de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd Soest won met 4-1 van FC De Bilt. Volgende week uit naar CJVV O17-1 die afgelopen zaterdag verloor van onze dorps genoten VVZ’49 O17-1. Hopen dat we ongeslagen kunnen blijven in de beker en verder mogen.