Succesvol Plan B bij VFC

JO11-1 sluit mooi jaar af met een tweede plek in de competitie.

Vrijdag 01 juni 2018

Na twee weken geleden de nr. 4 met 5-3 verslagen te hebben stond afgelopen zaterdag de nr. 3(NVC) tegenover ons.

Op het normale gras van veld 4 kwamen we goed uit de startblokken. De tegenstander werd gelijk onder druk gezet en met goede combinaties wisten we al snel voor het nodige gevaar te stichten.

Helaas vonden we telkens de goede lange keepster op ons pad, maar het was toch al snel dat Lars, die na een corner de bal prompt voor zijn voeten kreeg, simpel de 1-0 kon binnen tikken.

Hierna kroop NVC meer uit hun schulp maar de minst gepasseerde verdediging uit de poule stond net als de afgelopen wedstrijden weer als een huis. Veel verder dan de middellijn reikten de aanvallen van NVC niet.

Er leek geen vuiltje aan de lucht en het wachten was op de 2-0. Een oude voetbalwet zegt dat als je zelf de kansen niet afmaakt de tegenstander dat dan wel doet.

En zo geschiedde, na laconiek verdedigen stond plotseling de spits van NVC oog in oog met Max en met een verrassingsschot in de korte hoek zorgde hij voor de 1-1.

Hierna werd ons spel minder verzorgd, onrustig waardoor er snel balverlies geleden werd en we zo NVC terug in de wedstrijd lieten komen.

Na rust pakten we gelukkig de draad van de eerste 10 minuten weer op. We werden weer rustiger aan de bal en hadden meer oog voor een teamgenoot waardoor de kansen zich weer opstapelden.

Nadat de keepster een paar keer in de weg had gelegen was het Mees die na een fraaie actie van Julius de bal op de een of andere manier over de lijn wist te krijgen. 2-1.

En nu door drukken zou je zeggen, maar net als na de 1-0 werden we achterin weer nonchalanter en voorkwam Max met een tweetal mooie reddingen dat het weer gelijk zou worden.

Misschien ook door de warmte maar hierna gooide NVC de handdoek. Ze kwamen nauwelijks meer op onze helft en we kregen meer en meer kansen.

Toch was het weer de keepster die vaak met heldhaftig optreden een doelpunt wist te voorkomen. Het duurde daarom ook lang voordat de bevrijdende 3-1 voorsprong op het bord kwam.

Een hard schot van Mees moest de keepster loslaten en tja dat moet je niet doen met een Julius in de buurt, die is er dan als de kippen bij om de bal binnen te tikken.

Zonder overdrijven heeft hij zeker de helft van zijn totaal aantal doelpunten dit seizoen op deze manier gemaakt. Dat Hugo daarna na heel goed doorzetten van Lars nog voor de 4-1 zorgde gaf de verhouding in het veld wat beter weer.

Al met al is het een hele goede tweede seizoenshelft geworden. Geen enkele wedstrijd verloren, maar vooral de manier waarop de wedstrijden gewonnen werden was zeer overtuigend.

Blijkbaar moesten de jongens wennen aan het 9x9, maar hebben ze daarin hun draai goed gevonden. De ruimtes worden steeds beter benut en ook het combinatie voetbal is veel beter geworden.

Een mooie opmaat voor volgend seizoen wanneer er 11x11 gespeeld gaat worden.

Voor wie denkt dat het seizoen nu klaar is voor de JO11-1 komt bedrogen uit. Aanstaande zondag staat er een Internationaal toernooi in Berkel Rodenrijs op het programma.

Een week later staat het befaamde Robert Roest-toernooi op het programma. 23 juni volgt dan nog een 11x11 toernooi in Baarn.

Dan is de koek nog niet op want wanneer iedereen al bijna in het buitenland op het strand ligt(14 juli) mogen de mannen van de nw JO12-1 en JO12-2 nog aantreden tegen de talenten van O11 van FC UTRECHT.