SO Soest
SO Soest
JO11-6 Team van de Week

JO11-6 Team van de Week

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

JO14-4 naar Volendam

JO14-4 naar Volendam

Succesvol Plan B bij VFC

Succesvol Plan B bij VFC

SO Soest JO13-1 en JO12-1 speelden tegen Sunderland

Dinsdag 12 juni 2018

Afgelopen vrijdag stond er een bijzondere reis op het programma voor de JO13-1 en JO12-1. Zij gingen namelijk op weg om oefenwedstrijden te spelen tegen de profclub Sunderland. 30 spelers en 24 ouders / begeleiders. Klokslag 13:30 reed de bus weg vanaf de parkeerplaats van SO Soest om een uur later aan te komen in IJmuiden. Daar lag de boot van DFDS klaar en na vlot inchecken kon men vertrekken. Dat de boot niet voor iedereen heel comfortabel was bleek de volgende ochtend. Met name ouders hadden last van de beperkte ruimte, maar dat mocht de pret niet drukken. Op zaterdagochtend stond de bus al geruime tijd klaar, maar problemen met het materieel van DFDS zorgden voor een aanzienlijke vertraging. Gelukkig was er tijd genoeg en konden de spelers op tijd richting Sunderland vertrekken. Opmerkelijk om te zien is het grote verschil met de Nederlandse clubs. De JO13-1 en JO12-1 kwamen op een geweldig sportcomplex met 10 schitterende velden (de meeste waren al dicht i.v.m. voorbereiding nieuwe seizoen). Spelers werden gescheiden van ouders en de ouders kregen een rondleiding over de academy. Opmerkelijk was het om te zien welke geweldige faciliteiten deze club had, zelfs een indoor voetbalveld hoort erbij (het schijnt nogal eens te regenen in die regio).

Een bijzondere ervaring, dit kan normaal gesproken niet omdat ook de eerste elftallen van de clubs trainen op deze academies. Om half 12 trapten beide teams af en er werd al snel duidelijk dat de spelers iets tekort geslapen hadden. Met name de JO13-1 had het erg zwaar, maar het positieve is dat beide teams een doelpunt wisten te maken. Het verschil bij de JO13 was erg groot (11-1), de JO12 gaf aardig weerstand en verloor uiteindelijk met 4-1. Een ongelooflijke belevenis die daarna voort werd gezet. Via het stadion van Sunderland en Durham (beroemde kathedraal uit Harry Potter films) werd de weg vervolgd naar de academy van Middlesbrough. De gids (een bekende op dit gebied) had het voor elkaar gekregen dat wij daar met het hoofd jeugdopleidingen een uitgebreide tour over de academy kregen. Mooi om te zien dat er bij twee clubs een hele andere visie is op voetbal en begeleiding. Na deze uitgebreide tour was het tijd om naar het hotel te gaan. Er werd nog een (hele korte) rit langs het stadion van Darlington gedaan, dit stadion is gebouwd voor 28.000 mensen maar wordt niet meer gebruikt. In het hotel werd genoten van een goede maaltijd voor kinderen en ouders en bleef het lang gezellig.

Op zondagochtend was het gebrek aan slaap bij de meeste wel te zien en werd gekozen voor heel wat anders. Er was een rugbyclinic georganiseerd aangezien de stadiontour bij Newcastle gecancelled was (i.v.m. optreden Ed Sheeran). Dit was een perfecte uitkomst waarbij spelers weer wakker werden (en er talent bleek te zijn voor deze sport) en ouders de fijne kneepjes van het cricket spel konden leren kennen. Het volgende stadion dat werd aangedaan was Riverside stadium, het stadion van Middlesbrough. Hier bleek een geweldige kortingsactie te zijn op de huidige kledinglijn van genoemde club, wat zorgde voor lichte vertraging. Hierna werd het stadion van Newcastle United nog aangedaan en was het tijd voor een lunch in het centrum van Newcastle. Om kwart voor drie was het tijd om de terugreis vanuit de Port of Tyne aan te gaan. De vermoeidheid was dusdanig aangebroken dat menigeen even een klein dutje moest doen alvorens het nog erg lang gezellig was op de dansvloer van dek 8. Op maandag rond half 12 kwam de bus, na een korte omweg, aan op de parkeerplaats alwaar meerdere ouders hun kind aan het opwachten was.

Al met al een geweldig weekend met onvergetelijke ervaringen. Een dankwoord aan Arnoud Boer die dit samen met zijn contact uit Engeland mogelijk heeft gemaakt.


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

SO Soest - DSOV Zondag 21 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur
Voetbalkamp Maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 
SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Profile Smeeing [kopie]
Reijerse [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
BIN System [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Brouwer [kopie]
Hoogt [kopie]
Catering Centraal [kopie]
MidCoat [kopie]
Votrans [kopie]
Wonnink [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Smorenburg [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Hengel [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Zwart Mul [kopie]
De Jong [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Bikedeals [kopie]
Kostencheck [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
WeFulfil [kopie]
Overhees [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Optimum [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Boedelz [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Yourlease [kopie]
KOK [kopie]
Dam [kopie]
Actiforce [kopie]
Heineken [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Dijkstra [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
ING [kopie]
Bres [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88