SO Soest
SO Soest
Reto Internetburo subsponsor

Reto Internetburo subsponsor
Lees meer

Winst tegen Elinkwijk

Winst tegen Elinkwijk

Geslaagde BBQuiz

Geslaagde BBQuiz

ALLE VELDEN AFGEKEURD - ALLE velden zijn afgekeurd voor dinsdag 22 januari

SO Soest JO13-1 en JO12-1 speelden tegen Sunderland

Dinsdag 12 juni 2018

Afgelopen vrijdag stond er een bijzondere reis op het programma voor de JO13-1 en JO12-1. Zij gingen namelijk op weg om oefenwedstrijden te spelen tegen de profclub Sunderland. 30 spelers en 24 ouders / begeleiders. Klokslag 13:30 reed de bus weg vanaf de parkeerplaats van SO Soest om een uur later aan te komen in IJmuiden. Daar lag de boot van DFDS klaar en na vlot inchecken kon men vertrekken. Dat de boot niet voor iedereen heel comfortabel was bleek de volgende ochtend. Met name ouders hadden last van de beperkte ruimte, maar dat mocht de pret niet drukken. Op zaterdagochtend stond de bus al geruime tijd klaar, maar problemen met het materieel van DFDS zorgden voor een aanzienlijke vertraging. Gelukkig was er tijd genoeg en konden de spelers op tijd richting Sunderland vertrekken. Opmerkelijk om te zien is het grote verschil met de Nederlandse clubs. De JO13-1 en JO12-1 kwamen op een geweldig sportcomplex met 10 schitterende velden (de meeste waren al dicht i.v.m. voorbereiding nieuwe seizoen). Spelers werden gescheiden van ouders en de ouders kregen een rondleiding over de academy. Opmerkelijk was het om te zien welke geweldige faciliteiten deze club had, zelfs een indoor voetbalveld hoort erbij (het schijnt nogal eens te regenen in die regio).

Een bijzondere ervaring, dit kan normaal gesproken niet omdat ook de eerste elftallen van de clubs trainen op deze academies. Om half 12 trapten beide teams af en er werd al snel duidelijk dat de spelers iets tekort geslapen hadden. Met name de JO13-1 had het erg zwaar, maar het positieve is dat beide teams een doelpunt wisten te maken. Het verschil bij de JO13 was erg groot (11-1), de JO12 gaf aardig weerstand en verloor uiteindelijk met 4-1. Een ongelooflijke belevenis die daarna voort werd gezet. Via het stadion van Sunderland en Durham (beroemde kathedraal uit Harry Potter films) werd de weg vervolgd naar de academy van Middlesbrough. De gids (een bekende op dit gebied) had het voor elkaar gekregen dat wij daar met het hoofd jeugdopleidingen een uitgebreide tour over de academy kregen. Mooi om te zien dat er bij twee clubs een hele andere visie is op voetbal en begeleiding. Na deze uitgebreide tour was het tijd om naar het hotel te gaan. Er werd nog een (hele korte) rit langs het stadion van Darlington gedaan, dit stadion is gebouwd voor 28.000 mensen maar wordt niet meer gebruikt. In het hotel werd genoten van een goede maaltijd voor kinderen en ouders en bleef het lang gezellig.

Op zondagochtend was het gebrek aan slaap bij de meeste wel te zien en werd gekozen voor heel wat anders. Er was een rugbyclinic georganiseerd aangezien de stadiontour bij Newcastle gecancelled was (i.v.m. optreden Ed Sheeran). Dit was een perfecte uitkomst waarbij spelers weer wakker werden (en er talent bleek te zijn voor deze sport) en ouders de fijne kneepjes van het cricket spel konden leren kennen. Het volgende stadion dat werd aangedaan was Riverside stadium, het stadion van Middlesbrough. Hier bleek een geweldige kortingsactie te zijn op de huidige kledinglijn van genoemde club, wat zorgde voor lichte vertraging. Hierna werd het stadion van Newcastle United nog aangedaan en was het tijd voor een lunch in het centrum van Newcastle. Om kwart voor drie was het tijd om de terugreis vanuit de Port of Tyne aan te gaan. De vermoeidheid was dusdanig aangebroken dat menigeen even een klein dutje moest doen alvorens het nog erg lang gezellig was op de dansvloer van dek 8. Op maandag rond half 12 kwam de bus, na een korte omweg, aan op de parkeerplaats alwaar meerdere ouders hun kind aan het opwachten was.

Al met al een geweldig weekend met onvergetelijke ervaringen. Een dankwoord aan Arnoud Boer die dit samen met zijn contact uit Engeland mogelijk heeft gemaakt.


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

ALLE VELDEN AFGEKEURD ALLE velden zijn afgekeurd voor dinsdag 22 januari
Lezing Jessica Torny 24 januari 20:00 uur
Roda'23 - SO Soest 27 januari 14:00 uur
SO Soest - PVCV 3 februari 14:00 uur
DWS - SO Soest 10 februari 14:00 uur
Liefde Voor De Club Diner 16 februari  

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Verrips Makelaardij [kopie]
Kostencheck [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Van Hal [kopie]
Yourlease [kopie]
De Jong [kopie]
Van Doorn [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Sportivun sportkampen [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Wonnink [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Voortjes [kopie]
Brouwer [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Heineken [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Smorenburg [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Smurfit Kappa [kopie]
Dam [kopie]
MidCoat [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Overhees [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Hoogt [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Rhinoz (web)tekst & advies [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Hengel [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Keistad Advocaten [kopie]
Bres [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Hufman Autorijschool [kopie]
PA van den Dijssel [kopie]
Optimum [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Soester Papier Discounter [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Proef Soest [kopie]
Actiforce [kopie]
Dijkstra [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
KOK [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
ING [kopie]
Dierenpark Amersfoort [kopie]
Profile Smeeing [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88