Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

SO Soest Vrouwen verliezen eerste bekerwedstrijd.

Dinsdag 04 september 2018

De Soester vrouwen zijn het bekeravontuur met een nederlaag begonnen, tegen het Amsterdamse SDZ werd het 2-3.

Na een korte voorbereiding mochten de Soester vrouwen van van start gaan voor de eerste bekerwedstrijd. Met een nieuwe staf voor de groep: Tim Ramselaar en Mike Kragten en een nieuwe speelster in de selectie, Nikita de Haan, begon SO Soest tegen SDZ.

Het was goed te zien dat SO Soest nog zoekende was in het begin. Er onstonden veel open ruimtes waar SDZ gevaarlijk door kon komen. Nadat een hoge bal over de verdediging viel wisten de gasten uit Amsterdam de voorsprong te pakken en SO Soest op een achterstand te zetten. 0-1.

De druk werd opgevoerd bij SO Soest en de combinaties werden meer gevonden. Er vielen gaten achterin bij SDZ en hier profiteerde Annabel Pronk van door de bal rustig langs de keepster te schuiven. 1-1

Vanaf de gelijkmaker namen de Soesters de wedstrijd over en kwamen de kansen achter elkaar. Helaas miste er de precisie en de scherpte nog teveel waardoor er geen doelpunt uitkwam. Vlak voor rust kwam SO Soest op een onverwachte achterstand nadat SDZ via de rechterkant vrij voor het doel kwam en de bal binnen schoot .1-2

Na de rust nam SO Soest het spel weer over waar het de eerste helft mee begonnen was. Er waren mooie aanvallen te zien en er onstonden opnieuw kansen die eigenlijk niet gemist mogen worden.

Wat niet wilde lukken bij SO Soest gebeurde wel bij de SDZ. Na een snelle loopactie aan de buitenkant werd de bal voor het doel geschoven. Hier kwam de bal ongelukkig tussen de inkomende aanvalster van SZD en Nikita de Haan terecht. Dit zorgde voor een 1-3 achterstand.

Het laatste kwartier werd er dan toch de verdiende aansluitingstreffer gemaakt. Bowy Roest schoot hard binnen en de bal belandde hoog in het net. 2-3, dit was ook de eindstand.

Op Zondag 23 september start de competitie voor de Soester vrouwen met een uitwedstrijd tegen SV Houten.

SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
VFC - SO Soest Zondag 14 april 14:00 uur
SO Soest - DSOV Zondag 21 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 5 mei 14:00 uur