Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

SO Soest wint van Woudenberg

Zondag 16 september 2018

De laatste bekerwedstrijd werd gewonnen. Zo kan SO Soest de oefencampagne toch nog met een positief gevoel afsluiten. Want de afgelopen weken werd er veel verloren en weinig gescoord. Zo zag het er afgelopen zaterdagmiddag ook uit toen Soest tegen tweedeklasser Woudenberg weinig tot geen kansen wist te creëren. Doelman Jaime Hensen was de Soester die zich het beste wist te onderscheiden door enkele keren knap te redden als er weer een Woudenberger als een duveltje uit het doosje voor zijn neus opdook. Gido de Hiep, weer terug in de basis, had de enige kans voor SO Soest. Hij kopte in vrije positie over het doel.

In de tweede helft speelde Soest veel beter. De tegenstander werd vroeg in de opbouw gestoord en ook de tweede bal werd vaker gewonnen. Langzaam maar zeker groeide Soest in de wedstrijd en werd het initiatief van Woudenberg overgenomen. De tegenstander kwam wel op voorsprong. Had de opponent in de eerste helft de mooiste kansen laten liggen, nu kwam Woudenberg met een 'lucky' op voorsprong. Een hard schot werd door de spits van Woudenberg met het hoofd getoucheerd en de bal maakte zo'n curve dat deze fraai, en buiten bereik van Jaime Hensen, in de bovenhoek verdween.

Soest bleef de aanval zoeken en kreeg een kwartier voor tijd loon naar werken. Niels van der Plaats werd net binnen de beruchte lijnen gevloerd en aanvoerder Hessel de Goeij mocht beheerst de penalty binnenschieten. Drie minuten later verdubbelde Hessel zijn eigen score en die van zijn ploeg. Met een halve omhaal bracht hij de bal hoog voor het doel en tot zijn vreugde plofte het speeltuig in de bovenhoek.

De voorsprong kwam niet meer in gevaar. Eindelijk een overwinning. Goed voor het moreel bij de start van de competitie, aanstaande zondag thuis tegen DWS. Aftrap 14:00 uur.

Opstelling SO Soest
Jaime Hensen, Jorney Kappenberg, Hessel de Goeij, Gido de Hiep, Thijs Janmaat; Bas Tullemans, Rayendall Bitorina, Meme Dore Aminata, Stan Klarenbeek (27.Jim van den Berg), Niels van der Plaats, Dani Schmitz (70. Tijn Horvers)