SO Soest
SO Soest
Het eerste elftal
Old Blue Stars in het nieuw

Old Blue Stars in het nieuw

Sponsoring voor JO14-1

Sponsoring voor JO14-1

Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

JO13-2007-1 wint derby

Dinsdag 18 september 2018

DERBY DAG!

Een jaar geleden, 9 september 2017, bekerwedstrijd Soest-VVZ uitslag 1-8. Afgelopen zaterdag waren de dorpsgenoten in de laatste bekerronde wederom de tegenstander. Lastige klus zou je verwachten. Waar VVZ enkele spelers heeft die er binnen het team bovenuit steken, moeten wij het hebben van het collectief. Veel spelers zijn van een gelijk nivo.

Toch andere omstandigheden(11x11), een jaar achter ons waarin we veel geleerd hebben en neem daarbij dat we met Luciano en Christian er in het veld met name op vooruit zijn gegaan en de verhoudingen liggen wellicht anders.

Door de mooie overwinning op het sterker geachte Altius betraden de mannen, zonder Hugo maar met de herstelde Niels, vol zelfvertrouwen veld 3. Afgesproken was om gelijk druk te zetten en ervoor te zorgen dat de aftrap van VVZ bij hun eigen keeper zou uitkomen.

Zo geschiedde. VVZ had moeite om van eigen helft te komen, waardoor het eerste deel van de wedstrijd zich voornamelijk af zou gaan spelen op de helft van de tegenstander. Het resulteerde ook al vrij snel in de 1-0. Na een goede combinatie tussen Julius en Lars, zorgde laatstgenoemde met een bekeken schuiver voor de voorsprong.

De druk bleef erop en met name Mees, telkens door David aangestuurd, zorgde met z’n snelheid voor de meeste dreiging. Lars en Thijs kregen nog goede mogelijkheden, maar hun pogingen eindigden helaas naast het doel. Nadat een overtredinkje, binnen de 16 meter, op Mees door de goed leidende scheidsrechter M. Knoope(dank!) als een licht vergrijp werd gezien, kreeg VVZ meer en meer de overhand.

We hielpen hier een handje bij door de ruimtes niet groot te houden en steeds onnauwkeuriger in de passing te worden.   Heel gevaarlijk werd het ook niet voor het doel van Stijn, maar we kregen wel heel veel corners tegen. Vorig seizoen vaak het begin van een tegendoelpunt. Dit keer hadden we geluk dat de bal telkens voor ons goed viel en daarbij greep Stijn ook enkele keren goed in. Met enig fortuin bleef het dus 1-0.

Na rust namen we de touwtjes weer in handen en doordat Lasse als een vorst in de verdediging heerste, kwam de tegenstander er nog nauwelijks aan te pas. Dit gaf Pim en later Sven de gelegenheid om door te schuiven, zodat we ook het middenveld bleven controleren. De aanvallers konden zodoende naar hartenlust aanvallen en met name Christian bezorgde de rechtsback een slechte ochtend.

Het was ook hij die na een mooie passeerbeweging en met een schot in de korte hoek de 2-0 op het bord zette. Niet veel later daarna had hij ook voor de 3-0 kunnen zorgen, maar Lars moest net iets te lang wachten voordat hij kon overspelen. Uiteindelijk werd het door een "curieus" doelpunt toch nog 3-0.

Met een afstandsschot probeerde Daniel de keeper te verschalken, maar door zijn redding belandde de bal in de voeten van de buitenspel staande Christian. Hij had daar duidelijk voordeel van en met behulp van een verdediger verdween de bal tegen de touwen. De scheidsrechter beoordeelde de situatie anders of de regels zijn door de KNVB weer eens aangepast maar doelpunt telde. Weinigen maalden er nog om en al helemaal niet aan de blauwe zijde. Wedstrijd was immers gespeeld.

Wederom een knappe prestatie. Qua voetbal was het af en toe rommelig. Zo werd er tegen Altius beter gevoetbald, maar vandaag werd er echt strijd geleverd en waren de jongens uiterst gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten.

Met twee overwinningen op zak tegen ploegen, die afgelopen seizoen op een hoger nivo speelden, gaan we met een goed gevoel volgende week richting Weesp. Paar maanden terug nog tegenstander in de 9x9 competitie, kijken hoe zij de zomer zijn doorgekomen. Garanties zijn er niet, maar als we dan dezelfde strijd als vandaag kunnen opbrengen en daarbij ook nog eens proberen te blijven voetballen moet er wel wat mogelijk zijn.

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
VFC - SO Soest Zondag 14 april 14:00 uur
SO Soest - DSOV Zondag 21 april 14:00 uur
Voetbalkamp Maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 
Roda'23 - SO Soest Zondag 5 mei 14:00 uur
SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Wonnink [kopie]
Brouwer [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Hoogt [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Bres [kopie]
Dijkstra [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
WeFulfil [kopie]
Catering Centraal [kopie]
BIN System [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Yourlease [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Bikedeals [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
ING [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Kostencheck [kopie]
Reijerse [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Reto internetburo [kopie]
MidCoat [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Smorenburg [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Optimum [kopie]
KOK [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Actiforce [kopie]
Overhees [kopie]
Hengel [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Mega Tegels [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Votrans [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Boedelz [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Dam [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Heineken [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
De Jong [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88