Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

SO Soest JO17-3 haalt ook DOSC JO17-2 door de gehaktmolen

Zondag 07 oktober 2018

Den Dolder, zaterdag 6 oktober - hoofdveld, 23 graden, blauwe hemel, stralende zon, ongeveer 40 supporters, 22 spelers, 2 coaches, 1 scheidsrechters, 2 grensrechters en 1 wedstrijdbal..; alle ingrediënten voor een voetbalwedstrijd waren aanwezig!

Zou de zegereeks van Soest een vervolg krijgen of zou DOSC deze ploeg een halt toe kunnen gaan roepen?

Om stipt 14:30 uur floot de scheidsrechter af voor de wedstrijd tussen de koploper, SO-Soest, tegen de nummer 6, DOSC.

Terwijl in de verte het beginsignaal van de scheidsrechter nog klonk lag de bal al in het doel.. In de 4e minuut was het Lucas die de score opende; 0-1. Vrijwel direct na de aftrap verdubbelde Jesse de score door een rake kopbal; 0-2. Binnen 19 minuten moet de thuisploeg sterretjes hebben gezien; Boris, Jordi, Boris en opnieuw Lucas wisten de score naar 0-6 te brengen..!! Een monsterscore leek in aantocht..

Terwijl iedereen dacht dat DOSC knock-out zou gaan rechten de spelers uit Den Dolder hun ruggen en wisten te voorkomen dat de gasten voor de rust de score nog verder uit zouden bouwen. Sterker, doordat Soest wat gas terug nam wist DOSC de hatelijke nul van het scorebord te vegen en met een stand van 1-6 werd de rust bereikt.

In de wetenschap dat de geduchte concurrent KVVA vandaag met 2-11 van VVZ ‘49 gewonnen had zou het doelsaldo aan het einde van het seizoen wel eens van belang kunnen zijn. Met de boodschap in de rust om de voorsprong verder uit te bouwen werd er begonnen aan de 2e helft van het bedrijf.

Een fijne wetenschap is dat Joeri na weken blessureleed vandaag weer speelminuten maakte en ook Thijs maandag weer op de training zal aansluiten.

Gezien het feit de meest felheid er in de 2e helft wel af was, de temperatuur niet in het voordeel van de aanvallende ploeg was werd er in de tweede helft “maar” 2 keer gescoord; Lucas maakte de 1-7 en Jessy bekroonde hard werken in de slotminuut met een treffer: 1-8.

Goed werk van onder andere de backs Job en Jonas en het sterk spelende centrale duo Daan en Leon voorkwamen dat de thuisploeg nog een treffer wist te maken.

Door deze fantastische overwinning groeit het zelfvertrouwen en kijkt het hele team uit na de volgende confrontatie en dat is een thuiswedstrijd op zaterdag 13 oktober om 14:30 uur tegen Zuidvogels JO17-3. Een ploeg om niet te onderschatten; de ploeg uit Huizen wist met een kinkende 5-0 overwinning SV Baarn aan de kant te schuiven.

SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
VFC - SO Soest Zondag 14 april 14:00 uur
SO Soest - DSOV Zondag 21 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 5 mei 14:00 uur