JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

Logisch gelijkspel bij SO Soest - Hooglanderveen

Zondag 07 oktober 2018

SO Soest stond tien minuten voor het eindsignaal met 1-0 voor. Gido de Hiep, heersend in de verdediging van SO Soest en enige doelpuntenmaker van deze wedstrijd leek de matchwinner te worden. In de tachtigste minuut viel dan toch de gelijkmaker voor een hevig aandringend Hooglanderveen. Alle betrokkenen waren het erover eens dat de puntendeling terecht was. Zowel SO Soest als Hooglanderven lieten in het vermakelijke foutenfestival dotjes van kansen liggen in een wedstrijd die zomaar in 5-5 had kunnen eindigen.

De echte voetballiefhebber zal soms meewarig hebben gekeken naar de streekderby op de Bosstraat-Oost. Vooral in de tweede helft was het niveau van de wedstrijd een paar klassen lager dan de tweede klasse waarin dit duel gespeeld werd. Het was wel de helft waarin beide teams wisten te scoren. Dat de productie maar tot  één goal per team beperkt bleef was de grootste verrassing. Zeker als de eerste helft in ogenschouw genomen wordt.

Want tijdens het eerste bedrijf regende het kansen aan beide kanten. Vanaf de aftrap leek Jim van den Berg te gaan scoren. Zijn vlammend schot werd knap gekeerd door de goalie van Hooglanderveen. Een minuut later probeerde Marouan Ghaddari het met een lobje, de bal stuiterde net naast de verkeerde kant van de paal. SO Soest, zonder Meme Dore Aminata (stageverplichting) en Dwaynley Spijker (geblesseerd), maar met een goedspelende Milan van Wincoop had in die fase op voorsprong moeten komen.

Aan de overkant was ook van alles te beleven voor het doel van Jaime Hensen. De keeper had mazzel toen een bal via de onderkant van de lat uit het doel stuiterde en toen Hooglanderveen een kwartier later alsnog wist te scoren keurde arbiter Thomas de goal af vanwege hands. De kopbal van Jorny Kappenberg, via de binnenkant van de paal uit het doel, had een beter lot verdiend

Zo werd het een enerverend schouwspel dat in de tweede helft wel behoorlijk inzakte. Soest probeerde aanvallend wat, maar achterin had Hooglanderveen het goed voor elkaar en via de counter was de dorpsploeg levensgevaarlijk. De wedstrijd leek naar een doelpuntloos gelijkspel te kabbelen, totdat Jorney Kappenberg het op zijn heupen kreeg en de bal perfect voorgaf bij de tweede paal. Daar stond uitblinker Gido de Hiep klaar om met een halve omhaal te scoren.

Een kwartier voor tijd kon Marouane Ghaddari de wedstrijd beslissen. Maar de spits twijfelde bij zijn eenzame tocht naar het doel. Ook die kans ging verloren. Hooglanderveen zette aan en kwam verdiend op gelijke hoogte.. Nassim Barkoki was attent bij de tweede paal en scoorde beheerst. In de slotfase kon het nog alle kanten opgaan en had keeper Jaime Hensen geluk dat de schutter van Hooglanderveen recht op hem schoot. Een overwinning voor de gasten zou inderdaad te veel van het goede zijn geweest. Met de logische puntendeling had iedereen vrede.

Komende zondag gaat de reis naar Abcoude.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen, Jorney Kappenberg, Rayendall Bitorina, Gido de Hiep, Thijs Janmaat (64. Ingvar Kok); Bas Tullemans, Jim van den Berg (46. Wouter de Zoete), Milan van Wincoop, Marouane Ghaddari (78. Stan Klarenbeek), Niels van der Plaats , Dani Schmitz

68. Gido de Hiep 1-0

80. Nassim Barkoki 1-1

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur