SO Soest JO17-3 werkt aan haar doelsaldo

Zondag 14 oktober 2018

Soest, 13 oktober - het lijkt dat het kampioenschap dit seizoen zal gaan tussen 2 ploegen; SO-Soest en KVVA. Beide ploegen hebben uit alle wedstrijden de volle winst behaald en gaan samen op kop. Wanneer de ploegen geen punten gaan verspelen zou het doelsaldo uiteindelijk misschien de doorslaggevende factor kunnen zijn. Het zou zo maar kunnen dat de laatste wedstrijd van dit seizoen, KVVA-SO-Soest beslissend kan gaan worden wie er met de titel aan de haal gaat.

Vandaag stond de 4e wedstrijd van de competitie op het programma; SO-Soest JO17-3 tegen HSV Zuidvogels JO17-3.

Soest staat bekend dat men vanaf het begin wil domineren en de wedstrijd zo snel als mogelijk naar zich toe wil trekken. Dit keer verliep het anders; de eerste helft was niet van het niveau die wij van Soest gewend zijn.  De wil om te winnen ontbrak bij een groot deel van de spelers, een enkeling daar gelaten die wel alles gaf.

Teveel balverlies, weinig beweging en dus geen honger naar de bal zorgde ervoor dat HSV Zuidvogels de eerste helft makkelijk mee kon komen in het spel. Grote kansen leverden de eerste helft voor beide ploegen niet op. Wel was het de thuisploeg die na 19 minuten speelde de score opende. Soest mocht van geluk spreken dat een handsbal onbestraft bleef en er geen geel en penalty werd gegeven. Met een 2-0 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

In de wetenschap dat er gewerkt moest worden aan het doelsaldo en een stand van 2-0 niet voldoende zou zijn werd er een begin gemaakt met de tweede helft.

Het verzoek om meer doelpunten te maken was niet tegen dovemansoren gezegd; in de tweede helft wist de thuisploeg 7 keer te scoren waardoor de eindstand van 9-0 niet geflatteerd was.

Gezien het feit medekoploper KVVA vandaag met 7-2 wist te winnen van Eemnes loopt Soest 4 doelpunten in en staat nu 2 doelpunten achter.

De eerstvolgende wedstrijd is over 2 weken: SV Baarn JO17-2-SO-Soest JO17-3.