Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

S.O. SOEST O19 1: WEDSTRIJD VAN DE GEMISTE KANSEN

Zondag 17 september 2017

S.O. Soest O19 1 speelde de 2e bekerwedstrijd thuis tegen FZO O19 1.  Het 1e nieuws voor de volgers van de O19 1 is dat de staf/begeleiding inmiddels rond is.  Na diverse onderhandelingen (o.a. in de Gildetent) zijn Ron Wolfsen en Frans Kenter de twee leiders en is Ali Coban als assistent-trainer/coach aangetrokken.

De O19 1 speelde een prima partij tegen FZO, er werd vanaf het begin direct druk gezet op de verdediging van de mannen uit Zeist en dit resulteerde al in de 1e minuut tot een grote kans, Badr verstoorde de opbouw van FZO, waarna zijn voorzet door Miquel tegen een verdediger werd aangeschoten die op de doellijn stond, kort daarna ging een kopbal van Koen uit een hoekschop rakelings over de lat en werd een schot van Ricardo gestopt door de doelman.  FZO was één keer gevaarlijk bij een counter over links, de voorzet werd goed tot hoekschop verwerkt door Koen. Hierna was het wederom Soest met kansen om op voorsprong te komen, Anass zette een volgende aanval op en bracht Miquel in stelling, schot via been doelman tot hoekschop, waaruit Dion over het doel kopte. Als je de kansen niet af maakt dan is de voetbalwet dat de goal aan de andere zijde gemaakt wordt. Ook vandaag was dit het geval. Een bal werd uit de drukte van het middenveld niet goed terug gespeeld waarna de spits van FZO er van profiteerde 0-1. Voor de rust nog vele kansen voor Soest, schoten van Badr en Dion gingen over het doel en vlak voor rust tikte de doelman van FZO in een 1 tegen 1 situatie met Dion de bal tot hoekschop. Kort daarvoor kwam FZO op 0-2, na een afgeslagen aanval viel de bal net buiten het strafschopgebied. De verdediging zette net te laat druk op de bal om deze goed te blokkeren.

In de 2e helft een zelfde spelbeeld, FZO kreeg de eerste 30 minuten van de 2e helft geen kans en Soest liet net als in de 1e helft zien dat het steeds beter op elkaar ingespeeld raakt. In de 46e minuut maakte Badr zijn actie en via een been van zijn tegenstander viel de bal bij de 2e paal binnen 1-2. Drie minuten later kreeg Badr de kans om de gelijkmaker in te schieten, de paal voorkwam erger voor FZO. De 2-2 viel uit de mooiste aanval van deze middag. De steekbal van Stijn was op maat voor Dion, die vanaf de linkerzijde het strafschopgebied in liep, de voorzet werd bij de 2e paal door de vrijstaande Badr vrij eenvoudig ingeschoten.  Faouzi en Dave kwamen hierna voor Stijn en Anass en kort daarna kwam Didier (O17 1) voor Dion.  Het leverde helaas niet de verdiende overwinning op, FZO hield stand en kon een punt meenemen naar Zeist.

A.s. woensdag speelt de O19 1 in Nieuwegein de vorige week afgelaste bekerwedstrijd tegen Geinoord O19 1, aanvang 20.30 uur. Volgende week zaterdag de 1e competitiewedstrijd thuis om 15.30 uur tegen IJsselmeervogels O19 2.

SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
VFC - SO Soest Zondag 14 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 5 mei 14:00 uur