Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

De topper tegen sv BAARN

Donderdag 18 oktober 2018

Al vroeg in het seizoen stond er voor de JO13-2007-1 een heuse topper op het programma. Koploper sv Baarn was de tegenstander. Uit het verleden weten we dat dit een hele sterke ploeg is en in de wetenschap dat ze zich van de zomer ook nog op de transfermarkt hebben geroerd beloofde het een echt lastige klus te gaan worden. Met 9 uit 3 gespeelde wedstrijden zijn we de competitie meer dan goed begonnen en dus vertrokken we met enig zelfvertrouwen naar Baarn.

Op het “echte” gras begonnen we goed aan de wedstrijd. Weliswaar kreeg Baarn de eerste kans, maar gelijk daarna zag Mees zijn schot net naast het doel gaan. Even daarna een aanval zoals wij dat goed kunnen. David kwam er op rechts niet door, schoof de bal naar het midden. Daniel verplaatste het spel naar de linkerkant. Waarna Hugo met een afgemeten voorzet de bal voor de voeten van Julius legde en zijn schot verdween hoog in de touwen. Heel lang konden we niet genieten van de voorsprong, want na 10 minuten trok Baarn de stand gelijk.

De “groen witten” speelden veel de lange bal, alsof het gemis van de snelheid van Lasse ook bij de tegenstander bekend was. Op zich zijn lange ballen redelijk makkelijk te verdedigen en Sven en Pim stonden ook zeker hun mannetje, maar het zorgde er wel voor dat het spel voornamelijk op onze helft afspeelde.

We werden ver naar achter gedrukt en konden zelf voorin niet echt een vuist maken. Gehoopt was met het ietsje naar achteren halen van Julius, dat we een blok op het middenveld konden vormen en met de snelheid van Mees, Lars en de behendigheid van Chris voor gevaar konden zorgen.

Het eerste kwartier ging dat prima, maar naar mate de wedstrijd vorderde kwamen we nog weinig aan aanvallen toe. Het blok werkte dus wel, want bij rust was er nog niets aan de hand 1-1.

Na rust liet de spits van Baarn even z’n kwaliteiten zien en binnen 10 minuten was de wedstrijd gespeeld. 4-1. Met bijna de helft van al onze tegendoelpunten in het 3e kwart van de wedstrijd, doen we in de rust iets niet goed. Even niet opletten of even te makkelijk een mannetje laten lopen dat wordt tegen een tegenstander als Baarn gelijk afgestraft. Toch gaven de mannen niet op en trokken met meer jongens ten aanval. Nadat Lars onreglementair was tegengehouden, verzilverde Hugo met enig fortuin de toegewezen vrije trap. 4-2.

Hierna probeerden we het wel, waardoor we achterin nog meer ruimte weggaven. Met als gevolg dat Baarn nog 2x de bal achter Stijn kon werken. Eindstand 6-2.

Jammer, begin was veelbelovend maar Baarn was zoals gedacht een maatje te groot. Voetballend kunnen we zeker mee, maar qua fysieke strijd en individuele kwaliteiten leggen we het voor nu af. Geen probleem, het gezamenlijke doel(meer van deze wedstrijden) is nog steeds in zicht.

Dit zijn lekkere wedstrijden om te spelen en de jongens leren hier meer van dan wedstrijden met 12-1 winnen.

Volgende week de 2de bekerronde dan komen de Vogels op bezoek. Speelden in dezelfde beker met 3-3 gelijk tegen Baarn. Dus weer een mooie tegenstander om tegen te spelen.

SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
VFC - SO Soest Zondag 14 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 5 mei 14:00 uur