SO Soest
SO Soest
Perfect verlopen Your Lease U12 Toernooi

Perfect verlopen Your Lease U12 Toernooi

Geslaagd Bram Bartels Toernooi

Geslaagd Bram Bartels Toernooi

SO Soest JO17-1 wint NK voor JO17-1 junioren

SO Soest JO17-1 wint NK voor JO17-1 junioren

Leerzaam uitje Klup van 100

Leerzaam uitje Klup van 100

Niels van der Plaats: “We moeten voor het hoogst haalbare gaan.”

Zondag 21 oktober 2018

Niels van der Plaats (23) voetbalt vanaf zijn tiende jaar bij SO Soest. In de zomer leek in die loyale clubtrouw verandering te komen. Niels had een gesprek met VVZ’49. Maar de snelle buitenspeler koos voor SO Soest. Een keuze met clubgevoel: ,,Uiteindelijk was het geen discussie. Ik heb mijn blauwe hart laten spreken.”

Dat Niels het gesprek met VVZ was aangegaan had te maken met de afgelopen jaargang waarin hij een uitstekend seizoen in het tweede elftal speelde: ,,Ik heb de start van het vorige seizoen gemist omdat ik een tijd in China ben geweest voor een stage. Na mijn terugkeer ging het niet helemaal soepeltjes met een rentree in het eerste. De enige revanche die je dan kan maken is goed spelen in het tweede. Ik ben door Bas Dreef en zijn team uitstekend opgevangen. Ik speelde rechtsback in het eerste, maar in het tweede kwam ik in de spits. Daar maakte ik 18 goals in vijftien wedstrijden. Dat maakte indruk bij Gerrit Plomp. Ik heb een gesprek gehad en ik wist dat ik een kans zou krijgen. Ondertussen had VVZ contact opgenomen. Ze wisten daar dat ik in het tweede speelde, dus waarom dan niet proberen daar in het eerste te komen was de gedachte. Ik ben wel op gesprek geweest, maar in mijn achterhoofd wist ik dat ik een kans zou krijgen bij SO Soest. Uiteindelijk was het geen discussie voor mij en liet ik mijn blauwe hart spreken. Als F-pupil heb ik bij VVZ’49 gespeeld, maar in al die jaren is SO Soest wel mijn club geworden.”

 De speler die het van zowel zijn werklust als zijn snelheid moet hebben is multifunctioneel inzetbaar. In het seizoen 2016/2017 stond hij vooral in de verdediging geposteerd. Nu staat Niels als flitsaanvaller in de voorhoede geposteerd. ,,Ha, ha, ja het gaat allemaal snel bij SO Soest. Dat ik nu in de voorhoede speel heeft natuurlijk te maken met mijn goede seizoen vorig jaar in het tweede en met Ali en Dylan zijn er natuurlijk twee spitsen vertrokken. Ik vind het ook leuk om in de voorhoede te spelen. Zondag tegen Abcoude was ik centrumspits en kreeg ik vooral veel lange ballen. Dat is niet mijn sterkste punt. Als we van achteruit voetballen kan ik mijn acties maken, man uitspelen en de voorzet geven. Soms ben ik te snel en is de spits nog niet in positie. Ach dat is een kwestie van wennen aan elkaar. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit eerder met Dwaynley Spijker gespeeld. Maar dat komt wel goed hoor, ik heb daar alle vertrouwen in.”

Afgelopen zondag werd de winst in en tegen Abcoude behaald met een kern spelers die vorig jaar in het tweede elftal stond. Naast Niels stonden Jim van den Berg, Wouter de Zoete en Milan van Wincoop in de basis. Ze passen moeiteloos in de basis. Is dit de verdienste van Bas Dreef? ,,Ja absoluut. Bas behandelde alle jongens op de juiste manier. Iedereen is er daar beter door geworden. Niet alleen Milan en Wouter komen door. Ook Tijn Horvers komt eraan. Het is jammer dat het tweede nu wat minder draait, maar dat komt wellicht ook doordat jongens nu naar het eerste zijn doorgeschoven.

Niels is positief over het lopende seizoen: ,,Wij hebben nu een leuk en hecht team en dat zie je terug in de resultaten. We staan ongeslagen bovenaan met jongens die voor blauwwit willen strijden. Het voetbal is niet altijd best, het heeft wat tijd nodig. Maar ik merk dat de nieuwe jongens goed worden opgevangen. Niemand valt buiten de boot. Als ons team een geoliede machine wordt dan kunnen we goed voetbal op de mat leggen. Veel mensen hadden niet verwacht dat we nu al zoveel punten zouden hebben.  Misschien is dit wel een opbouwjaar, maar toch moeten we voor het hoogst haalbare gaan. Er zit geen druk op, maar een prijsje zoals een periodetitel is mooi meegenomen.” 

Tekst: Peter Beijer

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Bekerwedstrijden SO Soest 1 zaterdag 31 augustus, 7 en 14 september
Start competitie 21/22 september

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Stalenhoef [kopie]
KOK [kopie]
Dijkstra [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
De Jong [kopie]
Brouwer [kopie]
Smurfit Kappa [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Yourlease [kopie]
Smorenburg [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Soester Papier Discounter [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
ING [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Catering Centraal [kopie]
MidCoat [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Hufman Autorijschool [kopie]
Bres [kopie]
Heineken [kopie]
Sportivun sportkampen [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Rhinoz (web)tekst & advies [kopie]
Van Doorn [kopie]
Hoogt [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Dierenpark Amersfoort [kopie]
Proef Soest [kopie]
Actiforce [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Kostencheck [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Voortjes [kopie]
Wonnink [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Optimum [kopie]
Keistad Advocaten [kopie]
PA van den Dijssel [kopie]
Hengel [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Dam [kopie]
Overhees [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Van Hal [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88