SO Soest
SO Soest
Zaalvoetballers SO Soest volop aan de gang

Zaalvoetballers SO Soest volop aan de gang

Top 2000 op Vierde Kerstdag

Top 2000 op Vierde Kerstdag

JO10-1 kampioen!

JO10-1 kampioen!

Eindelijk winst tegen Kampong

Eindelijk winst tegen Kampong

SO Soest overtuigend tegen FC Weesp

Zondag 21 oktober 2018

Een cruciaal moment in de veertigste minuut. SO Soest leidt comfortabel met 2-0, maar FC Weesp dringt aan. De aansluitingstreffer, op dat moment niet onverdiend, is in de maak. Een ziendend hard schot gaat richting de bovenhoek. Keeper Jaime Hensen zweeft naar de kruising, maar lijkt net een stap te kort te komen. Totdat hij opeens zijn andere hand strekt en het speeltuig uit de kruising tikt.

Een fantastische redding van de keeper van SO Soest en een belangrijke. SO Soest mag rusten met een 2-0 voorsprong en de basis voor een walk over in de tweede helft is gelegd. Na afloop herinnert Jaime Hensen zijn redding. ,,Ik voelde dat ik een stapje te laat was en niet meer bij de bal zou komen. Mooi dat ik hem in een reflex toch pak." De doelman nuanceert de resultaten van zijn ploeg die na vijf overwinningen en een gelijkspel met SDZ de ranglijst aanvoert: ,,We hebben alleen met Hooglanderveen een echt sterke ploeg gehad. We krijgen nu een lastige serie. Maar kijken hoe we daar doorheen komen, dan weten we waar we staan."

SO Soest heeft een gemakkelijke middag tegen FC Weesp, maar het is dus aan Jaime Hensen te danken dat het allemaal zo eenvoudig verloopt. Want SO Soest geeft in de eerste helft een serie kansen weg aan de niet bijster sterke tegenstander. De ploeg vat het wellicht te gemakkelijk op als het na twintig minuten spelen in een zetel zit. Na vier minuten is Meme Dore Aminata het eindpunt van een aanval die via Nico Safarov, Marouane Ghaddari en Dani Schmitz is opgezet. Diezelfde Meme maakt het in de twintigse minuut helemaal zelf af, als hij eenzaam op reis gaat naar doelman Arno Copier. HIj weet zijn twintig jaar oudere tegenstander handig te omspelen en de 2-0 binnen te tikken.

Een comfortabele voorsprong tijdens de thee. Zoals gezegd, vooral dankzij het adequate optreden van de doelman van SO Soest. In de tweede helft, richting het eigen clubhuis, verloopt het allemaal prima voor de thuisclub. Weesp laat heel veel ruimte achter de laatste linie liggen en daar weten de snelle voorwaartsen van SO Soest wel raad mee. FC Weesp wordt langzaam maar zeker stuk gespeeld en de frustratie is hoorbaar en dankzij de onnodige overtredingen ook zichtbaar. De handige Meme krijgt een aantal schoppen te verduren. Uit een van de toegekende vrije trappen weet Dani Schmitz de bal op het hoofd van Wouter de Zoete te leggen. Die laat het speeltuig gaan voor Marouane Ghaddari die de 3-0 binnenkopt.

SO Soest op rozen en de aanval snijdt dikwijls als een heet Soester mes door het zachte boter van de Weesp-defensie. De ijverige Dani Schmitz is zichtbaar op zoek naar een doelpunt. Hij mist een aantal mooie kansen, maar bewaart het mooiste moment tot de 83ste minuut. Een voorzet van invaller Stan Klarenbeek wordt door Dani met een handig balletje achter het standbeen tot doelpunt gepromoveerd. De ban lijkt gebroken voor de jonge aanvaller, want drie minuten later kan Dani alweer juichen. Diepgestuurd in een zee van ruimte makt hij, een-tegen-een, geen fout en wordt de 5-0 overtuigend binnengeschoten.

De doelpunten waren nog niet op. Weesp redde de eer, tot ergernis van doelman Jaime Hensen. Maar binnen zestig tellen lag de bal weer aan de overkant in het net. Stan Klarenbeek, hij viel prima in, schoot met een droge knal het slotakkoord tegen de touwen. Een mooie overwinning met klinkende cijfers. Prima generale voor de topper tegen AFC Quick, komende zondag in Amersfoort.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen, Jorney Kappenberg, Wouter de Zoete, Gido de Hiep, Nico Safarov; Meme Dore Aminata, Bas Tullemans, Milan van Wincoop, Niels van der Plaats (70. Jim van den Berg), Marouane Ghaddari (76. Stan Klarenbeek), Dani Schmitz

04. Meme Dore Aminata 1-0
21. Meme Dore Aminata 2-0
61. Marouane Ghaddari 3-0
83. Dani Schmitz 4-0
86. Dani Schmitz 5-0
89. 5-1
90. Stan Klarenbeek 6-1


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

SO Soest - Roda'23 20 oktober 14:00 uur
Weesp - SO Soest 27 oktober 14:00 uur
SO Soest - KDO 3 november 14:00 uur
DWS - SO Soest 10 november  14:00 uur
Sponsorevent 11 november
Top 2000 Feest 28 december 

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Brouwer [kopie]
Smurfit Kappa [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Bres [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Dijkstra [kopie]
Smorenburg [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Hengel [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Hoogt [kopie]
Optimum [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Hagen VakantieXperts
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Bloemendael
Overhees [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Kostencheck [kopie]
Yourlease [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
ING [kopie]
PA van den Dijssel [kopie]
Hufman Autorijschool [kopie]
Reijerse
MidCoat [kopie]
Dam [kopie]
De Jong [kopie]
GeldNL
Krijkamp Den Oude [kopie]
Heineken [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Sportivun sportkampen [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Votrans
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Wonnink [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Beijer Gebr
Van Hengstum [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Actiforce [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Van Doorn [kopie]
Van Hal [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
KOK [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88