Succesvol Plan B bij VFC

Penalty’s beslissen bekerduel JO-13-2007-1 tegen IJsselmeervogels

Maandag 22 oktober 2018

Zaterdag mocht de JO-O13-2007-1 in de herfstvakantie opdraven tegen Ijsselmeervogels. Op papier een goede tegenstander die bij o.a. AFC en Zeeburgia in de competitie zit.. Luc Hooft kon zich vrijmaken om gedurende een groot deel van de wedstrijd te assisteren bij afwezigheid Jeroen, bedankt Luc! Door afwezigheid van Hugo en Sven, ivm vakantie, startten we met een aangepaste opstelling. Centraal achterin dit keer Thijs naast Lasse en een viermans middenveld. De warming-up voelde goed aan, de mannen leken er klaar voor te zijn. Onder de bezielende leiding van Vinz Janssen startte de mannen voortvarend. Niks geen angst voor de Rooie, de Blauwe Leeuwen lieten direct zien dat ze in prima doen zijn. In de 3e minuut werd een goede aanval beloond met direct een goal: 1-0 Mees Anema op een voorzet van Lars.

De Vogels waren wat overdonderd door deze “bliksems”-start, maar lieten zien zich niet gewonnen te geven. Onrust aan de bal op het middenveld maakte de wedstrijd wat onrustig van onze kant. Julius werd niet gevonden en dat is een gemis! Thijs stond erg goed te voetballen op een onwennige plek, samen met Niels, Lasse en Luciano stond het achterin stevig. Later kwam Pim de verdediging versterken. De Vogels probeerden voor de rust gelijk te komen maar twee byzonder goede reddingen van Stijn hield ons overeind. Terecht werd er gerust met 1-0. Christian mocht na rust even bijkomen van al het fysieke geweld em kwam Daniel links op het middenveld te staan, in een ruit met Thijs, Julius en David. Langzaam begonnen we te hopen deze stand over de streep te trekken, maar helaas kwam enkele minuten voor tijd de 1-1 op het bord bij een corner. Vlak daarna leek Soest nog een goede kans te krijgen maar de assistent scheidsrechter vlagde scherp voor buitenspel. Eindstand 1-1 in beker, betekent penalty’s…….

Vijf mannen moesten de dappere weg afleggen van middencirkel naar penaltystip met loeiende Vogels op de achtergrond. Stoer van David, Lasse, Mees, Thijs en Julius om deze gang te maken! Op 1 na gingen de penalty’s er feilloos in, waar IJsselmeervogels ze allemaal benutte…. 1-1 en 4-5 in penalty’s… helaas einde bekeravontuur maar een geweldige wedstrijd van de mannen tegen deze fysiek zeer sterke tegenstander. Met een groot compliment van een ieder die de wedstrijd had gezien werd de kleedkamer opgezocht waar de nieuwe trainingstenues toch weer een glimlach op het gezicht toonden! Chapeau mannen, goed gedaan!