So Soest 3 – Hooglanderveen 2 0-2

Zondag 17 september 2017

Voorafgaande aan deze wedstrijd leek Soest 3 wat snelheid ingeleverd te hebben. Baantje en Dijs waren aan het knuffelen met Mini Mouse in Parijs dus we moeten het vandaag van 'het moment' hebben. In de kleedkamer leek ook deze wedstrijd in de tas aangezien de tegenstander een lokaal zuipfuifje ternauwernood had overleefd.

De eerste tien minuten was het aftasten. Daar waar Hooglanderveen aan de bal was probeerden wij het spel te ontregelen door vanuit een goede en gesloten organisatie te spelen. Dat lukte niet altijd, echter Hooglanderveen werd ook niet echt gevaarlijk. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor Soest. Een schitterende aanval werd door Eloy goed op doel geschoten echter de licht corpulente keeper van Hooglanderveen wist zijn 143 kilo net achter de bal te krijgen.

Hooglanderveen kwam op voorsprong en dat ontstond wat knullig. Vanuit het middenveld kon de doelpuntenmaker opstomen, echter hij wist drie man van ons te passeren en simpel binnen te schieten. Daar waar we de bal gewoon konden wegschieten of de tegenstander minimaal moesten blokken lieten we hem gewoon doorlopen. Ken beur'n, volgende week beter. De eerste helft kabbelde voort met Hooglanderveen aan de bal, ze wisten echter niet te scoren.

De tweede helft kwam Soest 3 goed uit de kleedkamer. Zonder Sander en Pieter die een lokale aanval van jichtspithernia kregen vroeg in de eerste helft, maar met Butz op de goal en Faab op rechtsback. Gerdo, Mike en en Kevin vielen goed in en dat zorgde er voor dat we goed stonden in de tweede helft. Hooglanderveen creëerde niets en wij zochten naar ' het moment'. Carlo had een moment echter zijn pegel ging via de lat over. Gerdo en Hans kregen voorin kleine kansjes echter de grensrechter van de tegenstander had ook een prima dag door alles af te vlaggen, buitenspel en geen buitenspel.

Dat de 0-2 in de allerlaatste seconden van de wedstrijd alsnog viel kunnen we slechts als scorebordjournalistiek benoemen. Het was een prima generale waar we met vertrouwen naar de eerste competitiewedstrijd toe kunnen kijken. Als we vanuit een goede organisatie spelen en elkaar blijven helpen in de wedstrijd kunnen we en gaan we van vele ploegen winnen. Laten we hopen dat Pieter genoeg spinazie te eten krijgt deze week want dat zou natuurlijk wel heel erg helpen. Volgende week AS ' 80 uit, gaan we het weer beleven!