Succesvol Plan B bij VFC

SO Soest JO17-3 komt laat op gang maar pakt wel de koppositie

Zondag 28 oktober 2018

Baarn, 27 september - Wedstrijd 5 stond vandaag op het programma; SV Baarn JO17-2 tegen SO-Soest JO17-3. Soest gedeeld 1e tegen de nummer laatst, Baarn.

Hoe zou Soest de competitie een vervolg geven na afgelopen weekend niet te hebben gevoetbald? Voor een club die in een goede flow zit is een voetbalvrij weekend veelal een hinderlijke onderbreking.

Zonder een drietal spelers, Jesse, Lucas en Tijme maar met twee invallers, Noah en Bodhi floot de scheidsrechter om 16:15 uur af voor de wedstrijd die ook live te volgen was via internet.

De eerste helft ontbrak het Soest aan de scherpte waar ze juist bekend om staan; vanaf de eerste minuut meteen het initiatief grijpen en de tegenstander niet in de wedstrijd te laten komen. Baarn bood de eerste 20 minuten goed partij alleen moest in de 21e minuut toch het hoofd buigen omdat Jordi te score opende; 0-1. Nog een keer Jordi en Leon zorgde voor de 0-3 ruststand.

De tweede helft was de betere; veel strijd, mooie combinaties en felheid kenmerkte dat er wel degelijk de wil was om met ruime cijfers te winnen! Om echt boven concurrent KVVA te komen staan moest er met minimaal 5 doelpunten verschil gewonnen worden.

Een prachtige vrije trap vanaf de middenlijn (!) van Leon spatte op de deklat uiteen..! Mede dankzij uitstekend keeperswerk van Kevin zorgde dat de wedstrijden zonder tegendoelpunten werd afgesloten!  Wederom wist hij een penalty te stoppen!

Treffers van Boris, Bodhi, Noah en Joeri zorgen dat de wedstrijd gewonnen werd met 0-11 ( en dat ondanks de scheidsrechter 11 minuten te vroeg af floot.. ). Met deze grote uitslag neemt Soest de koppositie over van KVVA.

Complimenten aan het gehele team voor de wederopstanding in de tweede helft!

Volgende week zaterdag om 14:30 uur SO-Soest JO17-3 tegen de nummer 8 SV Laren JO17-2.