SO Soest
SO Soest
Zaalvoetballers SO Soest volop aan de gang

Zaalvoetballers SO Soest volop aan de gang

Top 2000 op Vierde Kerstdag

Top 2000 op Vierde Kerstdag

JO10-1 kampioen!

JO10-1 kampioen!

Eindelijk winst tegen Kampong

Eindelijk winst tegen Kampong

Dani Schmitz ziet SO Soest als titelkandidaat

Zondag 04 november 2018

Dani Schmitz is bezig aan zijn tweede periode bij SO Soest. Een aantal jaar geleden speelde de twintigjarige Amersfoorter bij de B-junioren van onze vereniging. Hij keerde deze zomer terug als senior en wil graag een aanvulling voor onze selectie zijn. ,,Soms vind ik dat wij de bovenliggende partij moeten zijn.”

Het matje in de nek, de gedurfde acties, het loeren op een doelpunt. Dani Schmitz is een klassieke voorhoedespeler. Hoewel hij al eerder heeft gespeeld voor SO Soest liggen zijn roots bij dé club uit het Soesterkwartier.

,,Ik ben in de jeugd van KVVA met voetbal begonnen. Toen ik uit de C-junioren kwam ging ik naar SO Soest. Na SO Soest ben ik naar IJsselmeervogels gegaan. Toen ik met dat team degradeerde ging ik naar Hercules en afgelopen jaar heb ik bij Nunspeet gespeeld. Ik heb een leuke periode bij SO Soest gehad en het is mooi dat ik nu weer voetbal met de jongens waar ik toen ook mee op het veld liep, zoals Wouter de Zoete, Milan van Wincoop en Thijs Janmaat.”

,,Het voetballen bij Nunspeet ging mij tegenstaan omdat ik telkens drie kwartier moest rijden om daar te komen. Ik kwam met Thijs Janmaat in gesprek en die vroeg of ik er niks voor voelde om weer terug te komen bij SO Soest. Vervolgens heb ik een gesprek gehad met Aret Aprahamian van de TC. Ik kreeg daar een goed gevoel bij. Er was wel belangstelling van andere clubs, maar ik koos voor het goede gevoel. Ik heb daar nog geen spijt van gehad. Het is leuk om terug te zijn.”

Dani geeft toe dat het voor hem wel omschakelen was. Van het verzorgde voetbal bij Nunspeet moest de aanvaller opeens ‘vuile’ meters maken bij SO Soest.

,,Ik moest wennen die eerste periode bij Soest. Die eerste paar wedstrijden zat ik niet lekker in mijn vel. SO Soest speelt een niveau lager dan Nunspeet, maar dat betekent dus ook dat het voetbal anders is. Meer strijd vooral. Ik was zo blij dat ik twee keer scoorde tegen Weesp. Die goals waren voor mij een echte bevrijding.”

Ook Dani is verrast door de opmerkelijk goede start van SO Soest. ,,In de voorbereiding ging het allemaal nog niet zo soepel. We waren nog niet goed op elkaar ingespeeld. Het was vooral een kwestie van aftasten van elkaar en weten wat iemand wel en niet kan. Dat gaat steeds beter nu. Het is fijn als je van tevoren kan bepalen wat je moet doen. Ik vind dat wij in de meeste wedstrijden echt de bovenliggende partij zijn. Dat moeten wij ook zijn. Tegen Weesp ging dat prima, maar vorige week tegen Quick liep het helemaal verkeerd. Gelukkig hebben wij ons toen goed in de wedstrijd weten te knokken. Ik durf wel te zeggen dat wij titelkandidaat zijn.”

Dani Schmitz, die elke wedstrijd trouw door zijn familie wordt aangemoedigd, heeft ambities voor de toekomst. ,,Ik wil zo hoog mogelijk voetballen. Wat er in zit, wil ik er ook uit halen. Ik ben een stapje achteruit gegaan om er weer twee vooruit te maken. Het zou mooi zijn als dat met SO Soest lukt. “

De jonge aanvaller is van 23 september 1998 en daarmee een van de jongere spelers van het eerste elftal. Desondanks is hij sinds kort vader van een dochter.

,,Ja, ik zit nu in een andere fase van mijn leven, dat door de komst van onze dochter 180 graden is omgedraaid. Ik sta met mijn benen de andere kant op. Het is hartstikke leuk en ik ben er heel blij mee. Het vaderschap is voor mij gemakkelijk te combineren met het voetbal. Ik heb gelukkig een heel lieve vriendin.”

Tekst: Peter Beijer

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

SO Soest - Roda'23 20 oktober 14:00 uur
Weesp - SO Soest 27 oktober 14:00 uur
SO Soest - KDO 3 november 14:00 uur
DWS - SO Soest 10 november  14:00 uur
Sponsorevent 11 november
Top 2000 Feest 28 december 

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Krijkamp Den Oude [kopie]
Reijerse
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Bloemendael
Brouwer [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Overhees [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Smorenburg [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Votrans
Hengel [kopie]
Yourlease [kopie]
Hagen VakantieXperts
Lijf & Visie [kopie]
Dijkstra [kopie]
Smurfit Kappa [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Actiforce [kopie]
Heineken [kopie]
De Jong [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
GeldNL
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Van Hal [kopie]
Mega Tegels [kopie]
ING [kopie]
PA van den Dijssel [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Bres [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
KOK [kopie]
Van Doorn [kopie]
Hoogt [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Dam [kopie]
Wonnink [kopie]
Optimum [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Kostencheck [kopie]
Sportivun sportkampen [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Beijer Gebr
Hufman Autorijschool [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Catering Centraal [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
MidCoat [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88