SO Soest JO 15-1 – Argon JO 15-1  2-1 (1-1)

Dinsdag 06 november 2018

Het is lang geleden dat ik als trainer /coach tegen Argon gevoetbald heb. Argon speelde meestal een stuk hoger dan onze jeugdteams. Maar als we wel eens tegen elkaar speelde ging het er meestal vol op. Vandaag was het niet anders. Zonder de geblesseerde Tristan,Tycho en Berke werden we ook vandaag weer fantastisch geholpen door de jongens van de JO 14-1. Jozef, Imo en Tom sloten na hun eigen wedstrijd aan. Wij begonnen goed aan de wedstrijd  en daarom was het ook een domper dat Argon bij hun allereerste aanval al de 0-1 maakte. Bij dit doelpunt stonden we niet echt sterk te verdedigen. Daarna werden wij alleen maar sterker. Na 10 minuten een schitterend schot van Seb op doel. De keeper van Argon pakte deze bal met een mooie save. Na 22 minuten dan de verdiende gelijkmaker. Na goed doorzetten van Senna was het Seb die 1-1 maakte. Niet veel later was het Max die een grote kans mistte. In de rust met zijn allen de eerste helft besproken, waarbij we met zijn allen tot de conclusie kwamen dat deze wedstrijd gewonnen moest worden.

In de tweede helft werd het wel een vechtwedstrijd , waarbij er niet altijd goed gevoetbald werd. Argon was het totaal niet eens met de scheidsrechter en liet dat ook blijken . Helaas nemen dan de spelers in het veld dit op een negatieve wijze over. Vier domme gele kaarten was het gevolg voor Argon en ze maakte ons sterker. Er werd door het team voor elke meter gevochten en dit resulteerde in een enorme kans voor Daan. Gelukkig maakte Daan dit even later goed en schoot de bal knap binnen uit een onmogelijke hoek. De 2-1 werd met veel verve verdedigd. Dat de scheidsrechter nog tien minuten blessuretijd bij trok mocht de pret niet drukken. Een uitstekende overwinning van een hart werkende Soest ploeg. Nu hopen dat we deze lijn kunnen vasthouden.