SO Soest
SO Soest
JO11-6 Team van de Week

JO11-6 Team van de Week

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

JO14-4 naar Volendam

JO14-4 naar Volendam

Succesvol Plan B bij VFC

Succesvol Plan B bij VFC

Periodetitel voor SO Soest na winst op PVCV

Zondag 18 november 2018

0-3 winst bij PVCV. Het lijkt een logische uitslag. Wanneer de lijstaanvoerder tegen de hekkensluiter speelt ligt een ruime overwinning voor de hand. Maar het had toch heel anders kunnen lopen deze zondagmiddag. SO Soest begint slap aan de wedstrijd en PVCV trekt alle registers open. Soest heeft mazzel dat het niet op achterstand komt en dat is vooral te danken aan de 42-jarige doelman Olaf van de Grift.

De keeperstrainer van SO Soest maakt na jaren zijn rentree in het vlaggenschip van de club die hij al decennialang dient. In augustus 1995 debuteerde Olaf in het eerste elftal in een uitwedstrijd tegen Baarn. Dat was in het jaar dat Hessel de Goeij en Gido de Hiep als 5-jarige jochies hun schoen bij de kachel zetten in de hoop dat Sinterklaas er wat in zou doen. Het was hetzelfde jaar dat Barend en Corrie de Zoete nog geen zoon hadden die de naam Wouter droeg. Dat heugelijke moment zou pas twee jaar later volgen. 

Deze zondag staat Olaf onder de lat en speelt hij met jongens die met gemak zijn zoons hadden kunnen zijn. Jaime Hensen heeft verplichtingen elders en tweede keeper Bram van der Duijs kan ook niet op appél verschijnen. De routinier dus op het doel en op de bank zit reservekeeper Julian van Duinkerken van het tweede zaterdagteam.

Excuus voor deze wat lange inleiding. Maar het is om te duiden wat een speciaal moment SO Soest deze zondag beleeft. De wedstrijd is nog geen vier minuten oud of Olaf van de Grift moet zijn kunde bewijzen. SO Soest krijgt een penalty tegen. Het moment is te mooi om waar te zijn en toch gebeurt het. De keeper ranselt de bal uit zijn doel en voorkomt hiermee een moeilijke middag voor zijn team. Want na het hachelijke moment neemt SO Soest stukje voor beetje de wedstrijd over. Het is niet best wat er te zien is, maar de angel is uit de wedstrijd gehaald, hoewel Soest een aantal keer goed wegkomt als de pijlsnelle en handige buitenspeler van de Vleutense ploeg op avontuur gaat.

Op slag van rust komt Soest, met Hessel de Goeij en Rayendall Bitorina weer in het elftal, op voorsprong. Marouane Ghaddari speelt zich knap vrij en de scheidsrechter ziet geen overtreding in de actie van de spits. Het omspelen van de keeper is fraai en met het inschieten van de bal geeft Marouane het begrip "tergend langzaam" een nieuwe dimensie. Het leer gaat met de snelheid van stroop door een trechter richting de doellijn waar de verdediger van PVCV net te laat is om het onheil af te wenden. 

Met de welkome meevaller gaat de ploeg rusten. In de tweede helft speelt Soest gedurfder en wordt de vrije man beter gevonden. Soest is dreigender en weet daardoor de tegenstander van het doel van Olaf van de Grift te houden. Hoewel de keeper wel een paar keer in actie moet komen. 

Aan de overkant wordt na een uur spelen de wedstrijd beslist. Een haarfijne voorzet van Niels van der Plaats komt op het hoofd van Rayendall Bitorina. De aanvoerder van Soest kopt fraai raak. 

De wedstrijd is gespeeld en de bloemen kunnen gehaald worden. Het slotakkoord is deels in handen van de scherpe invaller Stan Klarenbeek. Hij stelt Dani Schmitz in staat om de 0-3 te scoren. Winst voor SO Soest en de eerste periodetitel is binnen. SO Soest is, als het geen kampioen wordt, in ieder geval verzekerd van een toetje na afloop van het seizoen. Met een nieuw team is dat een prestatie van formaat. Hulde !

Spijtig is de aftocht van een PVCV-speler. Met een schijnbaar ernstige blessure moet hij, na een botsing met Milan van Wincoop, per brancard afgevoerd worden. Vanaf deze plaats: sterkte en beterschap. 

Opstelling SO Soest: Olaf van de Grift, Jorney Kappenberg, Hessel de Goeij, Wouter de Zoete, Gido de Hiep,;  Rayendall Bitorina, Bas Tullemans, Milan van Wincoop, Niels van der Plaats, Marouane Ghaddari (79. Stan Klarenbeek), Dani Schmitz

42. 0-1 Marouane Ghaddari
63. 0-2 Rayendall Bitorina
84. 0-3 Dani Schmitz


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

SO Soest - DSOV Zondag 21 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur
Voetbalkamp Maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 
SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Van Hengstum [kopie]
Wonnink [kopie]
Hengel [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Heineken [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Bres [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
ING [kopie]
De Jong [kopie]
Votrans [kopie]
Overhees [kopie]
Boedelz [kopie]
WeFulfil [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Catering Centraal [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Smorenburg [kopie]
Kostencheck [kopie]
Reijerse [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Brouwer [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Dam [kopie]
KOK [kopie]
Yourlease [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
BIN System [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Bikedeals [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Optimum [kopie]
Dijkstra [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
MidCoat [kopie]
Actiforce [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Stalenhoef [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Hoogt [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88