Succesvol Plan B bij VFC

JO13-2007-1 komt drukke week goed door!

Zaterdag 24 november 2018

Afgelopen week hadden de jongens van 2007-1 een druk programma. Allereerst kregen we vorige week zaterdag de “Blauwen” uit Spakenburg op bezoek. Altijd een lastige en fysiek spelende tegenstander. Zo ook dit keer. We hadden de jongens erop voorbereid en aangegeven niet teveel met de bal te gaan lopen om zo uit de duels te blijven.

Daarbij was ook het middenveld verstevigd door in een 3-4-3 opstelling te spelen. De eerste helft ging gelijk op. Over en weer wel wat mogelijkheden, maar weinig goede kansen. In de rust bleef Mees met een schouderblessure aan de kant en voor hem kwam Lars in het veld. We voetbalden nu meer naar voren en al snel kreeg Julius na een voorzet van Hugo een goede mogelijkheid. Kort daarna brak Lars de ban 1-0. Even daarna zag Chris zijn schot net naast gaan.

In het laatste kwartier ging Spakenburg alles of niets spelen. Het spel werd nog fysieker. Veel overtredinkjes die na het spelen van de bal plaatsvonden, waarbij de jongens het gevoel hadden dat ze niet echt in bescherming werden genomen. Nadat Hugo op miraculeuze wijze de bal van de lijn had gehaald, viel vlak voor tijd toch nog de 1-1. Jammer, maar was wel de veldverhouding. Na afloop liep de frustratie hoog op.

Tja, keihard geknokt, paar tikjes geïncasseerd en dan in de slotminuten een tegendoelpunt krijgen. Goed, leren de mannen weer van, al hadden weinigen daar na afloop en later thuis een boodschap aan.

Goed dat er dan snel daarna weer een wedstrijd op het programma stond. Dinsdagavond 13 november inhaalwedstrijd tegen TOV.

Altijd leuk een wedstrijd in de avonduren. De nr. 11 in de competitie, dus een mooie gelegenheid om de frustratie van ons af te spelen. Vanaf het eerste fluitsignaal van Dhr. Korving(nogmaals dank) trokken we fel ten aanval en al binnen het minuut kreeg Lars een hele goede kans. Helaas zag hij zag zijn poging op de keeper stranden. Kort daarna probeerde Hugo het van grotere afstand en met enig fortuin kwamen we op 1-0. We bleven druk zetten maar de schoten van David, Lars, Lasse en weer David hadden telkens niet de juiste richting. TOV stelde er weinig tegenover, waardoor het bij rust slechts 1-0 stond.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Schoten van Thijs, Daniel en Sven misten jammer genoeg de juiste richting. Op een gegeven moment ging Daniel goed door aan de rechterkant en zijn afgemeten voorzet belandde bij Julius en dus 2-0. Snel daarna, corner Hugo op het hoofd van Sven 3-0! Even leek het erop dat het toch nog een ruime overwinning zou gaan worden, maar door een verkeerde terugspeelbal zetten wij de spits van TOV zomaar voor Stijn. 3-1.

TOV kreeg een opleving, maar er ontstond nauwelijks gevaar voor het doel van Stijn. Julius zorgde voor het slotakkoord. Eindstand 4-1. Gelet op andere uitslagen is het blijkbaar lastig om doelpunten tegen TOV te maken. Weliswaar hebben we zeker betere wedstrijden gespeeld, maar het publiek heeft toch kunnen genieten van een paar mooie combinaties.

Tegen een tegenstander die heel verdedigend speelt, is het ook moeilijk om niet te ver naar voren te voetballen en te blijven zoeken naar een opening.

Afgelopen zaterdag lekker om 10:15 uur voetballen zou je denken, maar als dat dan in Aalsmeer is dan valt dat flink tegen. Kwart voor negen stonden we aan de koffie bij een van onze sponsors L&V. Duurde enige tijd voordat iedereen in Aalsmeer een parkeerplek had gevonden en alle spelerspassen moesten ook nog grondig bekeken worden, maar 20 minuten voor aanvang konden we eindelijk het “echte” grasveld betreden.

Van de tegenstander, een team met allemaal meisjes van een jaar of 12-13(Pim moet nog 11 worden!) geen enkel spoor. Ogenschijnlijk zonder warming-up begonnen ze aan de wedstrijd, maar ze vlogen er “alla Spakenburg” gelijk op.

Ze zouden die jongetjes weleens een lesje leren. Dit seizoen hoefde Lex nog nooit zo vaak voor een blessurebehandeling het veld in. Overigens allemaal prima gewoon een “mannelijk” pot voetbal en een scheidsrechter die er goed het oog in had en daarbij lieten de jongens zich dit keer niet van de wijs brengen. Na 10 minuten was deze storm wel een beetje gaan liggen en na een goede actie van Mees stonden we 1-0 voor.

Daarna trokken we het spel steeds meer naar ons toe en met de snelheid van Mees hadden we vandaag een goed wapen. Het gemis van Julius liet zich amper merken, want snel na de eerste treffer stuurde Hugo, Mees op avontuur en met een bekeken schot stond de 2-0 op het bord.

Bijna was het door de net ingevallen Chris 3-0 geworden, maar zijn schot had te weinig kracht. Tijdens de rust werden in de warme kleedkamer de puntjes op de i gezet, want in de tweede helft kwamen de meiden er niet meer aan te pas. Verdedigend deden we het echt goed vandaag. Onder leiding van Lasse stonden Sven, Niels, Luciano en Pim hun mannetje, schuwden geen duels, waardoor we de hele tijd op de helft van de tegenstander konden blijven. Na 10 minuten vond Hugo vanaf links de rechts vrijstaande Mees en met zijn treffer zorgde hij voor de in de rust besproken hattrick.

Hierna was de pijp wel een beetje leeg en schakelden we terug naar 4-4-2. De eerzucht maar zeker ook Aalsmeer had ons tot het uiterste gedwongen. Het veldoverwicht bleef en met David kregen we nog een grote kans, maar zijn schot belandde helaas onderkant lat voor de lijn.

Achteraf gezien een hele goede wedstrijd. Tegenstander heeft eigenlijk geen kans gehad, verdedigend speelden we uitstekend en met de 3-0 doen we onszelf misschien nog wel tekort.

Baarn(koploper) en Diemen(nr. 4) winnen hier met 2-1 van en VVZ(nr. 2) moest zelfs de punten ternauwernood delen.

Scorebordjournalistiek, je bent er niet bij, maar als een tegenstander ons laat voetballen dan zijn we tot veel in staat.

Top 5 blijft het doel en in het zicht. Hopelijk dat we daardoor na de winter elke week dit soort wedstrijden kunnen spelen.

Komende zaterdag wederom naar Aalsmeer. We kennen de problemen en de weg. Gaan daar hopelijk onze Top 5 klassering veiligstellen en de week daarna is het dan eindelijk 1 december.

De Vrienden Van Zonnegloren(wat is dat eigenlijk?) komen op bezoek. Altijd beladen, zeker na onze bekerwinst van 15 september.