JO14-4 naar Volendam

Succesvol Plan B bij VFC

JO13-2007-1 haalt uit!

Zondag 02 december 2018

“Jullie waren hier vorige week toch ook” klonk het in het mooie wedstrijdsecretariaat van FC Aalsmeer. Tja, afgelopen zaterdag mochten we wederom afreizen naar Aalsmeer om dit keer tegen het jongensteam aan te treden. Vanwege de afwezigheid van David en Pim hadden we Hidde(JO12-1) als invaller meegenomen. Al vanaf de eerste minuten was het duidelijk dat het een ongelijke strijd zou gaan worden. Nadat Sven uit een corner de paal had geraakt, leek het of we meededen aan de latjetrap competitie. Binnen 30 sec hadden we 3x de lat geraakt en was uiteindelijk Daniel de slimste door onderkant lat de bal in het doel te schieten. Kort daarna ging Chris er op de linkerkant vandoor en zijn voorzet bereikte Daniel, 2-0!

Even daarna was Julius er als de kippen bij om een afgeslagen schot alsnog tegen de touwen te schieten. Lekker de wedstrijd verder uitspelen zou je zeggen. Niets was minder waar. Enorme kansen werden gemist en na de wissel van Lasse werd het achterin onrustig en slordig. Gevolg 3-1.

Was goed dat Julius er nog 2 maakten, zodat we met een 5-1 stand de warme kleedkamer op konden zoeken. Na rust bleef het eenrichtingsverkeer, maar het was goed om te zien dat de jongens met elkaar bleven voetballen en niet voor eigen succes wilden gaan. Zeker als het zo makkelijk gaat, ligt dat snel op de loer. Hierdoor was het binnen het kwartier al 9-1(Julius, Mees, Hidde en Daniel).

Niels zette 8 minuten voor tijd met een verwoestend schot de dubbele cijfers op het bord. De uitslagen van VVZ(12-1) en Baarn(13-1) doemde op en we gingen voor zo’n zelfde resultaat. De tegenstander had allang de handdoek gegooid en nadat Hidde, Hugo en Chris hun doelpuntje hadden meegepikt, zorgde Lasse voor een fraai slotakkoord.Zijn vrije trap van zo’n 25 meter ging hoog het doel in. Eindstand 14-1!

Voor een keer leuk natuurlijk maar een echte wedstrijd is het nooit geweest. Om het verlies van VVZ werd harder gejuicht dan om de eigen winst. Gelukkig is het begrip “gezonde kantine” nog niet tot in Aalsmeer doorgedrongen, zodat het traditionele 10-doelpunten patatje in ere hersteld kon worden.

SO Soest - DSOV Zondag 21 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur