SO Soest
SO Soest
Perfect verlopen Your Lease U12 Toernooi

Perfect verlopen Your Lease U12 Toernooi

Geslaagd Bram Bartels Toernooi

Geslaagd Bram Bartels Toernooi

SO Soest JO17-1 wint NK voor JO17-1 junioren

SO Soest JO17-1 wint NK voor JO17-1 junioren

Leerzaam uitje Klup van 100

Leerzaam uitje Klup van 100

Wouter de Zoete: ,,Ik vind het wel mooi als we controle hebben.”

Zondag 09 december 2018

Hij moet even tellen maar dan komt het hoge woord eruit. ,,Ik ben nu bezig aan mijn achttiende seizoen bij SO Soest. Wouter de Zoete heeft het pas 21 keer lente zien worden, maar door een -inmiddels verjaard- administratief trucje, speelde hij al op 4-jarige leeftijd voor SO Soest. Na de blessure van Thijs Janmaat veroverde de verdediger een basisplaats. Dat zag er vorig seizoen heel anders uit. Toen overwoog de clubvoetballer een overstap naar een andere vereniging. ,,In een eerste elftal doe je de meeste ervaring op.”

,,Ik voetbal al jaren. Ik weet niet beter. Toen ik vier jaar was voetbalde ik al bij de club. Volgens mij werd er iets met de administratie geregeld waardoor ik eerder mocht voetballen. Ik speelde in de spits en scoorde veel doelpunten. Ik heb goede herinneringen aan mijn jongste jeugd bij SO Soest. Ik zat ook in een goede selectie. Jarenlang gevoetbald met Coen Roest, Bram vd Duijs, Roy Stolk, Stan Klarenbeek en Thom Kok. Allemaal jongens die het eerste hebben gehaald.”

,,Ik heb veel trainers gehad. Zoals Bart Damen en Hans Renes. Bij Hans werd het echt serieus. In de warming-up moesten wij bij hem over ‘het dode punt’ gaan. Dan had je dat maar gehad voordat de wedstrijd begon. Die warming-up was dus heel intensief. René Kaats is natuurlijk ook een bekende naam en een goede trainer. Onder Johnny Nieuwenhuizen werden we kampioen met de B-1 in de hoofdklasse. Bas Dreef is de beste trainer die ik heb gehad. Ik trainde in de A-junioren en later in het tweede onder hem. Hij heeft een grote rol gespeeld in mijn ontwikkeling. Hij wist precies mijn sterke en zwakke punten en gaf mij veel vertrouwen.”

,,Het klopt dat ik in de zomer een gesprek heb gehad met VVZ. Ik wilde wel naar het verhaal daar luisteren. In het voorgaande seizoen had ik veel gespeeld in het eerste en daarna kwam ik niet meer in beeld. Het spelen in een eerste team is goed voor de uitdaging en die heb ik nodig om mijzelf te verbeteren en ervaring op te doen. Gelukkig kreeg ik bij SO Soest ook een gesprek met Gerrit Plomp, Ramon Bongers en de TC. Mij werd verteld dat ik een serieuze kans zou krijgen. Toen was de keuze niet moeilijk. Als jongen van de club bleef ik graag bij SO Soest.”

,,Pas toen ik in de B-junioren speelde kreeg ik het idee dat ik wel eens een keer in het eerste zou kunnen komen. Ik keek altijd op tegen het hoogste elftal. Toen ik dichter tegen het niveau aan kwam wilde ik er vol voor gaan. Dankzij Bas Dreef kreeg ik het geloof en toen ik nog in de A-1 zat maakte ik mijn debuut in en tegen Woerden. We stonden 3-0 achter toen ik erin kwam. Het werd uiteindelijk 4-1.”

,,Mijn voetbalvisie? Ik vind het wel mooi als het team sterk staat en de wedstrijd volledig onder controle is. Dat is fijn voetballen. Ja vorige week liep dat iets minder. SDZ was iets sluwer en gehaaider dan wij. De sfeer na afloop was rustig, de koppen gingen niet naar beneden. Het stond goed en we speelden echt goed. We hadden pech op cruciale momenten. Als wij  de eerste goal hadden gescoord dan had ik het nog wel willen zien. Als we tegen Kampong de juiste beleving laten zien dan kunnen we een goed resultaat halen.”

,,Mijn ambitie? Ik denk dat het belangrijk is dat je plezier moet hebben, bij SO Soest heb ik dat. Als er kansen zijn voor een avontuur dan moet je dat doen. Maar het liefst wil ik in de eerste klasse spelen met SO Soest en dan met eigen jongens. Een Soester team. Dat is het nu  al grotendeels. Voor dit seizoen zijn wij geen titelkandidaat. Top 3 of 4 moet met strijd en inzet mogelijk zijn.”

Tekst: Peter Beijer

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Bekerwedstrijden SO Soest 1 zaterdag 31 augustus, 7 en 14 september
Start competitie 21/22 september

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Auto Smeeing [kopie]
Voortjes [kopie]
ING [kopie]
Reto internetburo [kopie]
MidCoat [kopie]
Heineken [kopie]
Dam [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Dierenpark Amersfoort [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Actiforce [kopie]
Hoogt [kopie]
Hufman Autorijschool [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Rhinoz (web)tekst & advies [kopie]
Smorenburg [kopie]
Proef Soest [kopie]
Soester Papier Discounter [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Yourlease [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Bres [kopie]
PA van den Dijssel [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Van Doorn [kopie]
Sportivun sportkampen [kopie]
De Jong [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Overhees [kopie]
Van Hal [kopie]
Brouwer [kopie]
Kostencheck [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Keistad Advocaten [kopie]
Dijkstra [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Smurfit Kappa [kopie]
Optimum [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
KOK [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Hengel [kopie]
Wonnink [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88