Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Soest JO13-2007-1 eindigt eerste competitiehelft met een zege 2-1

Woensdag 12 december 2018

Een oud-trainer zei altijd “Zoals je de laatste training getraind hebt, zo ga je de komende wedstrijd in”. Afgelopen zaterdag bleek dat maar weer eens. In een week waar de focus niet echt op de komende wedstrijd lag, hadden we bewust wat gas teruggenomen en zijn we meer dan normaal op de vorige wedstrijd teruggekomen. Iedereen heeft z’n zegje kunnen doen of z’n vraag kunnen stellen. Zo kwam bv de speelstijl (3-4-3) van de laatste 20 minuten aan de orde. Overigens ook weleens goed om met elkaar terug te blikken. Al met al hadden we kunnen weten dat de wedstrijd in Naarden tam en mat zou beginnen. De tegenstander speelde verzorgd en wij lieten dat ondanks het windje mee toe.

Veel verder dan halverwege ons eigen helft kwam NVC echter niet, maar zelf stelden wij daar ook weinig tegenover. We waren slordig in de passing en ondanks de harde wind mee zochten we te vaak de diepte met als gevolg dat veel ballen over de achterlijn rolden. Daarbij zijn er nog een aantal jongens die, ondanks de Barcelona ster oefening(met tennisbal) en de “chaostraining” van de laatste weken, pas in actie komen als de bal hun richting op komt, waardoor ze vaak te laat zijn. Zou ook te mooi zijn, als zulke multi skills vormen al na 2,3 keer zichtbaar zouden zijn.

Over de eerste helft valt verder eigenlijk niet veel te zeggen. Door toedoen van een verdediger kwamen we nog bijna op een 0-1 voorsprong. Wat overigens wel redelijk uitzonderlijk is, is dat we ondanks het veldoverwicht tot welgeteld 0 mogelijkheden kwamen. Na rust een ander Soest of beter gezegd een Soest zoals we dat kennen. Het combinatiespel werd meer gezocht en de bal werd over een kortere afstand naar elkaar toe gespeeld. Al snel had dit enig effect. Met een goede pass zette Julius, Hugo op links vrij maar zijn schot ging jammerlijk over. Kort daarna stuurde Lasse Lars diep en zijn voorzet werd door Julius vakkundig tegen de touwen gewerkt. 0-1

We bleven op de verdediging van NVC druk zetten, maar voor het doel waren we helaas niet doortastend genoeg. Ons “slangenmens”, Christian besloot maar eens op avontuur te gaan en zijn actie werd binnen de 16 meter onreglementair gestopt. Penalty, tja vertwijfeld werd er naar de zijlijn gekeken, wat nu? Hier waren vooraf geen afspraken over gemaakt. Blijkbaar waren de jongens er snel uit, want Hugo liep naar voren om kort daarna de bal hard tegen de touwen te schieten. 0-2. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen. NVC ging daarna een beetje alles of niets spelen en waar Lasse, Sven, Niels, Pim en Luciano 70 minuten lang achterin heer en meester waren, werden we net als vorige week onrustig. Vanwege de toegenomen druk schoten we de ballen maar snel uit of snel weg. Daarbij hadden de middenvelders en aanvallers ook het idee dat de buit al binnen was. En zo sta je 2 minuten voor tijd ineens nog maar 1 doelpunt voor. Stijn die kort daarvoor nog een doelpunt verhinderde, werd verrast door een door de wind gedragen afstandsschot.
Als er dan, vanwege de “vele wissels”, ook nog meer dan 4 minuten blessuretijd wordt geteld, dan had het nog alle kanten op kunnen gaan. Gelukkig werd het voor het doel van Stijn niet meer gevaarlijk. Eindstand 1-2. Terugkijkend op de eerste helft van het seizoen hebben de jongens het meer dan uitstekend gedaan. Top 5 was het doel en het werd met een “bonus” een verdiende 2de plek.

Op de wedstrijd tegen Almere na, hebben we ook een constant seizoen gedraaid. Baarn was in het onderlinge treffen een maatje te groot, maar van drie ploegen(Quick, Spakenburg en VVZ) die vorig jaar(deels) op een hoger nivo speelden en waar we destijds in beker-, oefenpotjes geen punten(doelsaldo 5-17) tegen behaalden, verloren we nu geen enkele keer en pakten we “slechts” 6 punten(doelsaldo 8-5).

Op zich niet zo spannend, maar degene die erbij waren weten hoe deze punten tot stand zijn gekomen. Gewoon met te proberen om verzorgd en leuk te voetballen. Vorig jaar kregen we vaak, na weer een nederlaag, te horen “leuke ploeg hebben jullie wel”. Tja met een overwinning op zak wil ik dat ook wel zeggen, maar ook dit seizoen(afgelopen zaterdag nog) kwam de tegenpartij(idg een ouder) daarmee. Goed om te horen en als dat dan ook nog resultaat oplevert, is dat een teken dat de boys meer dan goed bezig zijn. Ze werken daar dan ook keihard voor. Een tactisch plan is er ook niet echt. Ze moeten gewoon lekker voetballen, rust aan de bal hebben / met elkaar / oog voor elkaar hebben en als het aan de ene kant niet lukt spel proberen te verplaatsen.

Het grote veld(11x11) heeft de jongens goed gedaan. Op de kleinere veldjes kwamen ze te vaak en te snel in het fysieke duel. Misschien dat we daar destijds te weinig mee bezig zijn geweest, maar de vele uren arbeid in loopvormen, passen/trappen en positiespelletjes betalen zich nu een beetje uit. Hopelijk heeft de KNVB in de 2de helft van het seizoen een leuke poule voor ons, waarin we ons met betere of gelijkwaardige tegenstanders kunnen meten. Daar wordt je namelijk beter van. Overwinningen van 12-1 of 14-1 zijn voor de jongens misschien leuk, maar beide teams hebben daar niet zoveel aan.

SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
VFC - SO Soest Zondag 14 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 5 mei 14:00 uur