SO Soest
SO Soest
Perfect verlopen Your Lease U12 Toernooi

Perfect verlopen Your Lease U12 Toernooi

Geslaagd Bram Bartels Toernooi

Geslaagd Bram Bartels Toernooi

Zenit wint toernooi

Zenit wint toernooi

250 keer SO Soest 1 voor Rayendall

250 keer SO Soest 1 voor Rayendall

Nieuwjaarwedstrijd 2019

Woensdag 02 januari 2019

(fake news start nu al)

Voor het eerst sinds 1926 werd een nieuwjaarswedstrijd voortijdig beëindigd. Omdat het  0-2 voor de trainers stond werd dat momentum door de jonge oefenmeester direct aangegrepen om de overwinning uit te roepen. Dat is geheel onterecht en volgens geen van de KNVB-regels te onderschrijven. Dus het fake-news dat er een overwinnaar is, is het eerste dit jaar op dit gebied !

Laten we eerste terug gaan naar de reden voor het vroegtijdige stoppen. Begin tweede helft vond er een duel(letje) plaats op de middenlijn waarbij Michel Balk zijn knie verschrikkelijk verdraaide. De toegesnelde E.H.B.O.-ers (dank daarvoor!) constateerden snel dat het ernstig was. Zij wilden verergering door verplaatsing voorkomen en Michel moest de komst van de ambulance afwachten.

Na onderzoek van de ambulance-dokter was direct vervoer naar een hospitaal niet nodig. Bij een latere afspraak leek de binnenband en zijn kruisbanden gescheurd te zijn.

Namens alle deelnemers van deze wedstrijd, Michel sterkte en een spoedig herstel.

Toen Michel geblesseerd op de grond lag wilden de bestuursleden zich terugtrekken in de kleedkamer om de herstart van de wedstrijd af te wachten. Dit in de wetenschap (en de ervaring) dat zij in een tweede helft altijd het verschil maken. De wedstrijd van 2018 had dat immers aangetoond.

Het trainersteam zag echter, ook al na het uitvallen van hun aanvoerder Wilfred Janmaat, de kans schoon om risicoloos het nieuwe jaar in te gaan. Gezien de druk die zij op de leiding legden en de sfeer die daardoor ontstond legde de leiding het hoofd in de schoot en ging akkoord met vroegtijdige beëindiging. Wanneer en hoe de wedstrijd wordt hervat zal later worden besloten!

Bij aanvang van de wedstrijd bleek dat er hard is gewerkt aan de verjonging van dit gebeuren, althans bij de trainers. Op deze manier is het doorgaan van deze traditie gewaarborgd. De oudjes Wilfred Janmaat en René Kaats liepen nog wel rond in dit team, maar die gaan als HJO’s volgend jaar over naar het bestuur. Bij de trainers voor het eerst ook vrouwen, Nikita de Haan en Amy van Duinkerken. Dit aangevuld met twee trainers die ook spelen in de JO 19-1 én de keeper uit dit elftal kwam de gemiddeld leeftijd op 22,4 jaar. Bij het bestuur was dat 46,8 jaar !

Door tactisch vernuft was er bij rust de geplande minimale achterstand. Dat kwam voornamelijk door een achterhoede die stond als een Mexicaanse grensmuur. Michel Veldhuizen, Andre Hooft, Nick Dijkman en Ron Vlaswinkel kregen meer en meer een zweem van onoverwinnelijkheid over zich.

Op goal stond aanvankelijk Peter van Heemskerk. Vooraf waren er vragen … (zou je het wel doen op jouw leeftijd…) maar hij bleek het kunstje van keepen nog niet verleerd, al viel hij ‘even snel’ als René Kaats (vorig jaar bij het laatste doelpunt). Samen met Robbert Sakkers vormden zij de ‘ervaring’ binnen het team, de gemiddelde leeftijd opstotend tot ongekende hoogte.

Het middenveld werd aanvankelijk gevormd door Marcel Weldink, Paul Hilhorst, Ries de Jong en Michiel Heijmans, voorin links Peter van Loon en diep rechts Marien Koene. De laatste had de opdracht ‘diep weg te blijven’, toen hij dat één keer niet deed en links opdook en aanstalten maakte om een sprintbeweging uit te voeren, raakte hij geblesseerd. Zij vervanger Stephan Ott onthield zich van dergelijke gekkigheid, bleef heel, door minimale bewegingen.

Het inbrengen van Pieter de Gier was de laatste wissel aan bestuurskant. Hij voelde zich na het aangegane duel bijzonder schuldig, maar dit kan gebeuren bij voetbal.

Wat de trainers inbrachten tegenover als dit bovenstaand geweld was eigenlijk weinig, te weinig.

Meer dan de namen zullen wij u in dit verslag niet geven, zij mogen er hun eigen draai aan geven, wel in de absolute wetenschap en zekerheid dat de KNVB-regels zeggen dat de wedstrijd –nog- niet uitgespeeld is. Er kan en mag dus niet worden gesproken over een overwinning, ook niet door het bestuursteam, hoewel dit wél in de lijn der verwachting ligt.

Rest mij nog scheidsrechter Cees van der Zouw te bedanken voor zijn vlekkeloze leiding. Mooi dat deze ervaren scheids bereid was de leiding van de zieke Paul Smit over te nemen. Paul wensen wij bij deze beterschap.

Namens de organisatie,

Leo Rauch

 

Trainersteam 2019:

Wilfred Janmaat; Paul Janmaat; Hendry Hagendoorn; René Kaats; Amy van Duinkerken; Nikita de Haan; Sverre Stom; Thijs Janmaat; Dave Klarenbeek; Arjan Snijders; Lucas van Loon; Luc Hooft; Eric van den Breul; Jesse de Boer; Michel Balk; Sten de Beer (k);
Coach Johan Staal

Bestuursteam 2019 :

Michiel Heijmans; Michel Veldhuizen; Andre Hooft; Marien Koene; Nick Dijkman; Olaf van der Grift (k); Rob Kaats (toeschouwer); Ries de Jong; Ron Vlaswinkel; Stephan Ott; Marcel Weldink; Paul Hilhorst; Robbert Sakkers; Peter van Loon; Peter Heemskerk; Pieter de Gier;
Coach: the one and only; Grens: Bert Holwarda; Verzorging: Aat Visser;
Stagiaire pauze-evenement: Erik Sevink

 


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Uitje Klup van 100 Zondag 30 juni
Vrijwilligersfeest Zaterdag 6 juli

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Kantoor Expert [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Postcodestroom [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Actiforce [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Hoogt [kopie]
PA van den Dijssel [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Hufman Autorijschool [kopie]
Brouwer [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Dierenpark Amersfoort [kopie]
Soester Papier Discounter [kopie]
Dijkstra [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Van Hal [kopie]
Optimum [kopie]
Dam [kopie]
De Jong [kopie]
Yourlease [kopie]
Keistad Advocaten [kopie]
KOK [kopie]
Bres [kopie]
ING [kopie]
Hengel [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Heineken [kopie]
Rhinoz (web)tekst & advies [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Smorenburg [kopie]
Overhees [kopie]
Van Doorn [kopie]
Kostencheck [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
MidCoat [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Smurfit Kappa [kopie]
Proef Soest [kopie]
Voortjes [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Wonnink [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Sportivun sportkampen [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88