Oorwassing voor SO Soest bij Roda'23

Zondag 27 januari 2019

Voorzitter Ries de Jong pakt halverwege de tweede helft zijn mobiel er maar bij. Zo kan de preses vanaf de ijskoude tribune zien hoe Feyenoord een klinkende zege tegen Ajax behaalt. De Rotterdammers winnen met dezelde cijfers die SO Soest om de oren krijgt. Zoals Ajax zich af laat bluffen tegen Feyenoord, zo doet SO Soest dat tegen een ontketend Roda'23.

SO Soest begint de wedstrijd echter uitstekend. Na vijf minuten staat de ploeg op voorsprong. Wouter de Zoete reageert attent bij een scherpe corner en knikt de openingstreffer binnen. Het lijkt de voorbode van een prachtige middag voor SO Soest, maar het droomscenario verandert in een nachtmerrie.

Roda'23, fanatiek gecoacht door trainer Toofeek, geeft Soest geen moment rust. Wanneer een blauw-witte in balbezit komt wordt deze direct onder druk gezet door minimaal twee spelers van Roda'23. Gevolg: veel balverlies van Soest en een flink aantal kansen voor de tegenstander.

Soest weet tot een kwartier voor rust de schade te beperken, maar zodra de gelijkmaker is gevallen is het pleit beslecht. In rap tempo vliegen de goals Jaime Hensen om de oren, die er in een aantal gevallen ook niet helemaal lekker bij zit. De keeper is niet de enige. De Soest-spelers weten namelijk niet te reageren op het spel van de thuisploeg en grossieren in persoonlijke fouten. Wanneer de scheidsrechter eindelijk voor de rust fluit en de kruitdampen zijn opgetrokken likt Soest de wonden, 4-1.

In de tweede helft neemt Roda wat gas terug en laat het Soest komen. De ploeg van Gerrit Plomp speelt achterin één-op-één en geeft dus de nodige ruimte weg. Het gedurfde spel wordt beloond met een goal in de 53ste minuut. Een scherpe voorzet van Dani Schmitz wordt door Milan van Wincoop tot doelpunt gepromoveerd.

Even lijkt het erop alsof Soest terug in de wedstrijd komt, maar vijf minuten later wordt het uit een counter 5-2. Na deze goal is het een kwestie van schadevrij de wedstrijd uitspelen, verlies accepteren en geen gekke dingen doen. Tien minuten voor tijd wordt het nog 6-2 door uitblinker Quint Piris die zijn vierde goal maakt.

Zondag mag SO Soest revanche halen op de gevoelige nederlaag. Thuis komt hekkensluiter PVCV op de koffie.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen, Jorney Kappenberg (60. Simon van der Leeden), Rayendall Bitorina, Gido de Hiep, Wouter de Zoete; Jim van den Berg (71. Stan Klarenbeek), Bas Tullemans, Milan van Wincoop, Niels van der Plaats (71. Thijn Horvers), Marouane Ghaddari, Dani Scmitz

5. Wouter de Zoete 0-1