JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

Gelijkspel voelt als nederlaag

Zondag 03 februari 2019

Na afloop van het teleurstellende gelijkspel van SO Soest tegen hekkensluiter PVCV is het zoeken naar de zondebok. Scheidsrechter Omrak is de gebeten hond omdat hij de bal op de stip legt en twee keer rood geeft aan Soest-spelers. De wijze heren die bepalen wie de Man of the Match is krijgen er ook van langs, want de keuze had anders gemoeten. Verwijten zijn er over en weer. Zo is het dringen geblazen om maar te bepalen wie nou de schuld heeft aan het puntverlies tegen PVCV en om het chagrijn af te reageren.

Wijzen naar een ander is met drie vingers naar jezelf wijzen en het zou de ploeg sieren als dat gedaan wordt. Want SO Soest laat natuurlijk een unieke kans liggen om na de 6-2 deceptie van vorige week op overtuigende wijze revanche te nemen. Daar heeft het ook alle kans op als de ploeg bij rust met een 2-0 voorsprong de rust ingaat. Een verdiende voorsprong op dat moment. Na zes minuten laat Marouane Ghaddari al zien waar de kansen en de ruimte liggen. Bij een diepe bal gaat hij goed door en schudt hij twee tegenstanders en de keeper af.

Daarna is Soest in een aantal periodes dreigend. Niels van der Plaats wordt gezocht en zijn directe tegenstander heeft handen en voeten nodig om de snelle buitenspeler af te stoppen. Niels is een aantal keer dicht bij een doelpunt en ook Dani Schmitz test de keeper. Vlak voor het rustsignaal verdubbelt Wouter de Zoete de score. Zijn schot lijkt houdbaar maar is net hard genoeg om keeper Van Renswouw te verrassen die met bal en al achter de doellijn verdwijnt.

De tweede helft, richting het eigen clubhuis, lijkt geschapen voor een galavoorstelling. Maar dat loopt geheel anders. Jaime Hensen wordt na drie minuten al getest, maar weet ternauwernood met zijn been te redden. Vijf minuten later gaat het alsnog mis als de verdediging collectief slaapt en een PVCV-speler vrij mag uithalen.

PVCV dringt aan en trainer Gerrit Plomp grijpt in door Rayendall Bitorina (niet gestart vanwege ziekte) en Meme Dore Aminata in te brengen. Juist twee minuten na de wissel gaat het mis. Scheidsrechter Omrak baart het nodige opzien. De inval-scheidsrechter heeft moeite om het tempo te volgen maar staat er wel met zijn neus bovenop wanneer Soest op knullige wijze de bal verliest en de ingeschoten bal op de lijn gekeerd wordt door Gido de HIep. Volgens Gido doet hij dat met de borst, volgens het protesterende PVCV en de arbiter gebeurt dat met de hand. Een strafschop en een rode kaart zijn het gevolg. De penalty wordt onberispelijk ingeschoten.

Ondanks de ondertalsituatie gaat SO Soest op jacht naar de overwinning. Maar de overtuiging ontbreekt, hoewel Jorney Kappenberg met een hard schot een fraaie poging waagt. In de slotfase staat SO Soest zelfs met negen man, nadat Jim van den Berg zijn tweede gele kaart krijgt.

De rode kaarten, het collectieve chagrijn en het gelijke spel tegen de nummer laatst voelen als een nederlaag. Het is zonde. Gelukkig is er altijd wel een volgende wedstrijd. Komende zondag in Amsterdam tegen DWS.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen, Jorney Kappenberg, Gido de Hiep, Wouter de Zoete, Nico Safarov; Jim van den Berg, Bas Tullemans, Milan van Wincoop (71.Rayendall Bitorina), Niels van der Plaats, Marouane Ghaddari, Dani Schmitz (71.Meme Dore Aminata)

6. Marouane Ghaddari 1-0
42. Wouter de Zoete 2-0