Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

S.O. SOEST O19 1: GOED BEGIN VAN DE COMPETITIE 2017/2018

Zondag 24 september 2017

Afgelopen woensdag speelde de O19 1 nog de derde bekerwedstrijd in Nieuwegein tegen Geinoord O19 1. Het veldspel en de beleving was nog niet van het niveau wat hoogstwaarschijnlijk wel in de ploeg zit, positief was wederom het creëren van vele kansen en negatief dat we ons zelf dan niet belonen. Voetballend wel gelijkwaardig aan Geinoord, doelpunt gescoord door Dion na en prima voorzet van Simo. Met een 2-1 nederlaag terug naar Soest om één dag later te trainen op afwerkoefeningen.

Vandaag, zaterdag 23 september 2017, kwam IJsselmeervogels O19 2 naar de Bosstraat. Een jonge ploeg, die met vertrouwen naar Soest kwam om met minimaal één punt terug te keren naar de Westmaat. Hoewel de Vogels het eerste kwartier nog aardig mee konden komen en de eerste kans voor de gasten was, een schot naast het doel, was het Soest O19 die direct liet zien dat er vandaag weinig te halen viel voor de Vogels. Voordat onze jongens op voorsprong kwamen al  een tweetal kansen, die door Ricardo over het doel werden geschoten. Kort daarna een voorzet op maat en nu was het Ricardo die hard raak kopte 1-0. Onze vleugelverdedigers Oscar en Koen speelden een uitstekende partij en gaven hun tegenstander weinig ruimte, Oscar stond in de 1e helft vaak door goed ingrijpen aan de basis van een nieuwe aanval. Uit één van deze momenten stuurde hij Ricardo diep, de voorzet werd net gemist door Dion. Voordat de Vogels gevaarlijk werden schoot Ticho één vrije bal over het doel en de andere was een prooi voor de doelman. Tien minuten voor de rust kregen de Vogels de kans op de gelijkmaker, een diepe bal werd niet goed ingeschat, de spits verloor het 1 tegen 1 duel van Sten, die kort daarna door goed uit zijn doel te spelen nog twee gevaarlijke diepe ballen van de Vogels weg kon werken. De laatste zeven minuten van de 1e helft nam Soest afstand van de Vogels, Badr schoot na een diepe bal hard op de doelman, de bal kwam voor de voeten van Dion 2-0, Ticho zette daarna goed druk op de bal, waarna hij goed mee liep met Miquel, die op het juiste moment de bal breed legde en Ticho de 3-0 aantekende.  De 4-0 kwam uit een hoekschop van Badr, Koen probeerde in de drukte een omhaal, waarna de bal voor de voeten van Simo viel, die hard in schoot 4-0. Rust

Na de rust de opdracht om direct door te drukken met als doel om snel een grotere voorsprong te pakken. Oscar greep weer goed in, Badr stuurde Miquel diep, waarna de voorzet bij de 1e paal door Dion binnen werd getikt 5-0. Direct daarna Simo die Ticho voor de doelman zet, stiftje 6-0. In de 54e minuut de 7-0, Dion assist op Miquel, schot in verre hoek. Hierna wederom Dion die in tikt na een vrije bal van Simo vanaf de linkerzijde 8-0. De Vogels werden in de 2e helft niet echt gevaarlijk meer. Ons centrale duo achterin, Mihill en Wouter kregen verder rust en werden vervangen door Stijn en Dave, waarna Faouzi nog kwam voor Badr. Het was in een periode waarin Soest nog diverse kansen kreeg, maar er op momenten spelers waren die zelf graag wilde scoren terwijl medespelers er beter voor stonden. Het laatste kwartier werd verder gebouwd aan de stand. Na een schot van Ticho kwam de bal terug via de doelman, Dion wist er wel raad mee 9-0. Na een prima aanval met als laatste een diepe bal op Miquel werd de bal door Dion met een slimme hakbal ingeschoten 10-0. Faouzi zorgde voor de 11-0, assist Ticho en als laatste in de 90e minuut een strafschop, die door Koen werd verzilverd 12-0.

Positioneel een goede wedstrijd, beleving vele malen beter als afgelopen woensdag, goed begin van de competitie, zal voortgezet moeten worden volgende week uit tegen ASC Nieuwland O19 2, aanvang 12.00 uur. Nieuwland wint 1e wedstrijd uit tegen Hoogland O19 2!!

SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
VFC - SO Soest Zondag 14 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 5 mei 14:00 uur