Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

AS 80 2 – SO Soest 3: 3-3

Zondag 24 september 2017

AS 80 2 werd vooraf lichtelijk gevreesd als tegenstander; ervaringen uit het verleden maakte dat enige overschatting aanwezig was. Deze ploeg speelde vorig seizoen lang mee voor de titel en eindigde uiteindelijk in de top 4. De wedstrijdspanning was om te snijden ook al waren de voortekenen goed. Het grootste gedeelte van Soest3 had de training overgeslagen afgelopen woensdag om vandaag te kunnen vlammen, diverse drankkasten passeerden de revue op de app en Butz had zijn zondagse ochtenddruk gewoon op het damestoilet kunnen laten ontspannen. AS 80 was van slag doordat zij een warming up van 63 minuten achter de rug hadden en Soest door de fantastische infrastructuur van Almere op vier minuten en 27 seconden voor het eerste fluitsignaal fris en scherp het veld op kwamen. Vier keer op doel rossen, twee keer overschieten, beetje stretchen en klaar. ' Het kan in Almere' is de slogan van het reservaat der semi Amsterdammers en dat stond goed op het netvlies van de Soest3 matadoren gebrand voor deze wedstrijd.

De wedstrijd begon aftastend. AS 80 had meer balbezit, probeerde te combineren maar had ook geen uitgesproken sterren rondlopen. Soest3 groeide als collectief ook al werd er niet scherp verdedigd bij de 1-0. Een bal breed voor de verdediging werd direct afgestraft.

De ruggen werden gerecht en de aanval werd gezocht. Vlak na de 1-0 trok Gerdo de stand weer gelijk door beheerst de bal binnen te schieten tussen drie verdedigers van AS. De wedstrijd was nu echt begonnen en beide ploegen speelden op de aanval wat voor een lekker wedstrijdtempo zorgde. Regelmatig golfde het spel op en neer en scherpte was dan ook geboden. Dit lukt goed en Soest3 kwam vlak voor rust op een 1-2 voorsprong. Een prima steekbal van Butz werd schitterend binnengeschoten door Jasper Kok. Nadat de keeper van AS 80 de bal uit de kruising had geplukt mochten ze aftrappen, waarna AS 80 direct vanaf de aftrap de bal bij Pieter in de kruising mocht schieten. Typisch een moment waar we met elkaar moeten waken voor extra scherpte. Alle ballen de tweede ring in zo vlak voor rust! Een enerverend slot van een prima eerste helft.

Deel twee van de wedstrijd begon met tegenslag. Een penalty tegen zorgde ervoor dat vlak na rust een achterstand omgebogen moest worden. Scheidsrechtertje Driest kennen wij natuurlijk al jaren en daar waar wij dachten dat de beste man drie klassen lager is gaan fluiten bleek hij tot een ieders verrassing in de tweede klasse beland te zijn. Geen probleem, gewoon doorgaan was het devies. Daarom was Soest 3 niet van slag want we wisten dat het op dat vlak niet mee zou zitten. Aanvallen was de strategie en dat werd met ziel en zaligheid gedaan. Paultje, Hennie, Dijs en Carlo kwamen de tweede helft er in om de stormloop op het doel van AS 80 te versterken. Vier tot 5 opgelegde kansen ontstonden uit het nazomerse offensief en het was uiteindelijk wederom Gerdo die de 3-3 wist te scoren. Met nog tien minuten te spelen werd het eerste punt van deze competitie veilig gesteld. Een uitstekende teamprestatie en een meer dan terechte uitslag. Het moge duidelijk zijn dat de tweede klasse meer scherpte vraagt. Als we dat op kunnen brengen gaan we lekker mee draaien. Volgende week de Bilt 2; prima!

SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
VFC - SO Soest Zondag 14 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 5 mei 14:00 uur