Succesvol Plan B bij VFC

SO Soest onderuit tegen SCH'44

Maandag 25 februari 2019

De wedstrijd tegen SCH'44 lijkt zich naar een bloedeloze 0-0 te kabbelen totdat het in de slotfase alsnog verkeerd gaat voor SO Soest. Een penalty zorgt ervoor dat SCH'44 op voorsprong komt. Drie minuten later is de score verdubbeld en is de derde nederlaag van 2019 een feit.

Een nederlaag waarvan je kan zeggen dat deze niet nodig is, omdat Soest qua inzet recht heeft op een punt. Anderzijds is de aanvallende onmacht wel een punt van zorg. Zolang je niet scoort kom je niet op voorsprong en is er altijd het risico van een nederlaag.

Zo gaat het dus ook deze zondag op het veld van SCH'44. Onder toeziend oog van René van der Kooij, die dit jaar SCH nog onder zijn hoede heeft, maar na de zomer de scepter zwaait bij SO Soest, laat SO Soest zich ver terugzakken en laat het spel aan de gastheer. SCH weet weinig te doen met de aanvallende overmacht. Een afstandsschot en gesmoorde aanvallen in de muur van verdedigers die SO Soest heeft opgetrokken, daar blijft het bij. Soest probeert met de snelle aanvallers wat terug te doen in de counter, maar zoals gezegd, aanvallend is er deze middag weinig gevaar te verwachten.

Een 0-0 zou het logische gevolg zijn van deze wedstrijd. Helaas loopt dat dus verkeerd, want in de 82ste minuut wordt een overtreding van Nico Safarov in het strafschoppengebied met een penalty bestraft. Jaime Hensen lijkt de penalty te keren, maar komt net een vingerkootje te kort. Een paar minuten later beslist Mitch Maas van SCH de wedstrijd door een lage voorzet binnen te schieten. De resterende tijd is vervolgens te kort om nog iets terug te doen.

Helaas: 2019 is SO Soest, behoudens de overwinning bij het zwakke DWS, nog niet goed gezind. Positief punt deze middag is in ieder geval dat de ploeg wilde knokken voor een resultaat. Komende zondag wacht een vrije middag. De accu opladen voor de wedstrijden tegen Weesp (uit) en Quick (thuis) is het devies.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen, Jorney Kappenberg, Mitchell Zwart, Gido de Hiep, Nico Safarov; Rayendall Bitorina, Bas Tullemans, Milan van Wincoop , Niels van der Plaats, Marouane Ghaddari, Dani Schmitz