JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

Gezapige wedstrijd bij Elinkwijk

Zondag 24 maart 2019

Achteraf gezien kan de wedstrijd tegen Elinkwijk schriftelijk afgedaan worden. Het zonovergoten veld, de foutloos leidende scheidsrechter en twee ploegen die er nog best iets van willen maken. Dat zijn de hoogtepunten van de wedstrijd Elinkwijk - SO Soest.

Een wedstrijd die, eind maart, al om des keizers baard gespeeld wordt. Zo zijn de intenties deze zondag op het hobbelige veld bij Elinkwijk. Voor de thuisploeg rest er dit seizoen niks anders dan uitspelen van de competitie. Na de zomer gaat Elinkwijk volop voor het zaterdagvoetbal. Na 100 jaar zondagvoetbal (waarvan een flinke periode in het betaalde voetbal) gooien de blauw-witten uit Utrecht hun toekomst op de zaterdag.

Het verhaal van SO Soest is bekend. De periodetitel is al heel lang geleden binnengehaald, het kampioenschap is niet meer te behalen. De lange aanloop naar de nacompetitie is nu bezig.

Ingrediënten dus voor een wedstrijd om de 'Spek-en-Bonen-cup" die wordt voorafgegaan met een indrukwekkende minuut stilte. De slachtoffers van de aanslag in Utrecht worden op enkele kilometers van de plaats delict op deze wijze herdacht. Jammer dat dit niet bij Oranje kon. Iets met protocool of zo.

Ondanks de gezapige wedstrijd zijn er momenten dat beide ploegen vol voor de winst willen gaan. Strijd, passie en inzet is er af en toe best wel te zien. De Soest-supporters kunnen hun hart ophalen aan, opnieuw, prima verdedigerswerk van de Soester defensie en goalie Jaime Hensen laat in de tweede helft zien waarom Huizen hem zo graag inlijft.

De eindstand is met de rust al bereikt. De goedspelende Dani Schmitz soleert na een klein kwartier spelen het strafschoppengebied in en wordt daar gevloerd. De pingel schiet de handige buitenspeler zelf binnen. Elinkwijk dringt niet echt aan en pas in de 34ste minuut moet goalie Jaime optreden. Op slag van rust is de keeper kansloos als Jackie Testa la Muta vanaf een meter of twintig zuiver uithaalt en de bal in de bovenhoek verdwijnt. Wellicht een van de laatste, fraaie, zondagsschoten van het team van Elinkwijk.

In de tweede helft gebeurt er niet veel. Elinkwijk zet een paar keer goed aan en weet, combinerend tot de achterlijn, gevaarlijk te worden. Maar het afdrukken ontbreekt bij de thuisploeg, ondanks een aantal venijnige schoten rakelings over de lat. Opmerkelijk is de eenmansfanclub van Elinkwijk. Gedurende de volledige tweede helft weet deze razendfanatieke man de ploeg op te zwepen.

Ook SO Soest is een aantal keren gevaarlijk, maar weet niet door te drukken. De 1-1 is een logische uitslag waar iedereen tevreden mee is. Meer zat er deze middag niet in tijdens de gezapige wedstrijd.

Volgende week is SO Soest vrij. Donderdagavond is er op de Bosstraat een vriendschappelijk duel tegen zaterdagderdeklasser CDW. Die zondag daarna (7 april) speelt SO Soest thuis tijdens DE DAG VAN DE CLUB tegen SCH'44.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen, Jorney Kappenberg, Mitchell Zwart, Gido de Hiep, Nico Safarov; Rayendall Bitorina, Bas Tullemans, Jim van den Berg, Niels van der Plaats (71. Meme Dore Aminata), Marouane Ghaddari, Dani Schmitz

14. 0-1 Dani Schmitz
44. 1-1 Jacky Testa la Muta

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur