SO Soest
SO Soest
JO11-6 Team van de Week

JO11-6 Team van de Week

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

JO14-4 naar Volendam

JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

Sterk SO Soest wint van DSOV

,,Het mooiste is om vanuit de jeugd in het eerste elftal te komen.”

Dinsdag 09 april 2019

Na 10 jaar SO Soest 1 trekt Hessel de Goeij het Hees-shirt aan

SOEST - Hessel de Goeij moet goed nadenken wanneer hem gevraagd wordt naar zijn debuut in de hoofdmacht van SO Soest. ,,Was het niet HFC uit? Onder Henk van Asch?” Hij krijgt een half punt voor het antwoord. Inderdaad maakte de verdediger onder Van Asch zijn debuut, maar de wedstrijd op 15 maart 2009 was in Amstelveen tegen Sporting Martinus. Na meer dan tien jaar eerste elftal verlaat Hessel SO Soest. Na de zomer trekt hij het rode tricot van Hees aan. ,,Ik verlaat SO Soest door de voordeur. 90% van mijn vriendenkring komt voort uit deze club.”

Als vijfjarig jochie baart Hessel de Goeij (28) al opzien. Het kleine ventje met de stevige benen dendert letterlijk en figuurlijk door de F-teams heen. De jeugdtrainers van SO Soest ontdekken het talent in hem. Hij doorloopt alle selectie-elftallen en op 18-jarige leeftijd debuteert hij in het eerste elftal.

Al tien jaar geleden
Het is wel aardig om de opstelling van SO Soest in die met 4-2 verloren debuutwedstrijd tegen Sporting Martinus te bekijken. Het elftal dat Henk van Asch de wei instuurde bestond uit: Casper Nelis, Timo Kok, Nico Verburg, Sander van Geem (80. Hessel de Goeij), Kasper Roozenboom (46. Ron Musolf), Sander Kempink, Robin Smeeing (75. Christiaan de Vos), Rayendall Bitorina, Michael Bakkenes, Jordie Brouwer, Gerdo Kuenen

Wanneer Hessel de opstelling onder ogen krijgt moet hij gniffelen. ,,Rayendall zat er toen al bij. Ongelooflijk toch? Die heeft het langer volgehouden dan Sander Kempink. Die was na een aantal maanden alweer weg. Goh, dit is al dik tien jaar geleden.”

Zes trainers
In het afgelopen decennium heeft Hessel zes trainers bij SO Soest 1 meegemaakt. Henk van Asch, Karel Knaap, Aad van den Berg, Herman Wallenburg, ‘interimmer’ Bas Dreef en Gerrit Plomp. ,,Van al deze trainers heb ik het meest gehad aan Aad van den Berg. Daarbij moet ik zeggen dat Aad geluk heeft dat Bas Dreef maar twee maandjes mijn trainer is geweest. Als ik langer training van Bas had mogen krijgen dan had hij Aad zeker ingehaald!”

Hoogtepunten
Hoogtepunten waren er zeker vertelt hij: ,,Het mooiste is om vanuit de jeugd in het eerste elftal te komen. Dan sta je opeens in een elftal waar je als jeugdspeler tegenop kijkt. De kampioenschappen in 2010 en 2014 waren geweldig om mee te maken. Dieptepunt was de degradatie in 2017. We waren bijna veilig, maar kampioen Purmersteijn liet het toen lopen tegen Assendelft waardoor wij in de nacompetitie belandden en er tegen LSVV uitvlogen.”

Supporter
Heel veel mooie momenten beleefde Hessel bij SO Soest, maar toch gaat het hek aan de Bosstraat na de zomer dicht. ,,Ik kom heus nog wel kijken hoor. Als supporter sta ik komend seizoen gewoon langs de lijn. Ik ben benieuwd. Ali Coban komt weer terug en wie weet wat de nieuwe trainer gaat doen. Maar ik maak het alleen als supporter mee. Komend seizoen ga ik bij Hees voetballen. Afgelopen zomer polste Jimmy Looysen mij of ik bij hun club wilde spelen. Dat heb ik toen afgehouden. Ik heb veel blessures gehad het vorig seizoen en het plezier was daardoor wat minder. Ik wilde een goed seizoen draaien. Bovendien had ik mijn woord aan Stef en Robin Smeeing, die net in de technische commissie waren gekomen, gegeven om bij Soest te blijven. Er was al een aantal voetballers weggegaan, ik wilde daarom nog een jaar bij SO Soest blijven.”

Het contact met Hees bleef echter en toen een aantal maanden geleden Wout Blankestijn namens de Hezianen opnieuw een visje uitgooide hapte Hessel toe. ,,Ik heb een aantal wedstrijden gemist vanwege een liesblessure. Het idee om op zaterdag te voetballen en zo een extra dag rust tot de volgende training te krijgen ging mij steeds meer aanspreken. Ik realiseer mij dat de derde klasse zaterdag een ander niveau is. Vorige week oefenden wij tegen CDW dat boven in de klasse staat waarin Hees speelt. Wij wonnen met 6-1 en toch vond ik CDW een redelijk voetballende ploeg. Stef en Robin begrepen het wel. Stef heeft hetzelfde meegemaakt. Door blessures deed hij ook een stapje terug en heeft hij een jaar bij SEC gevoetbald.”

Feeling
Of Hessel nog terug komt in een actieve rol bij SO Soest, misschien als (jeugd)trainer laat hij nog in het midden. ,,Ik ben één jaar jeugdtrainer geweest van de O17-2. We werden kampioen en ik merkte dat ik er wel feeling voor had. Het trainersvak lijkt mij wel wat op termijn. Of dat dan bij SO Soest is? We zien wel wie er tegen die tijd interesse toont.”

Vriendengroep
Hoewel Hessel zich verheugt om wekelijks op zaterdag met ‘De Rode Wolven’ ten strijde te trekken verlaat hij ‘De Blauwe Leeuwen’ met gemengde gevoelens. ,,Ik heb 23 jaar bij deze club gespeeld. SO Soest is een grote club, maar dat neemt niet weg dat ik juist heel veel persoonlijke contacten en vriendschappen aan deze vereniging heb overgehouden. Als ik mijn vriendengroep bekijk is 90% daarvan afkomstig van SO Soest. Allemaal jongens waar ik mee gevoetbald heb. Ik heb hier veel plezier gehad en het is mooi om de club door de voordeur te verlaten.”

Tekst en foto's: Peter Beijer

Bij de foto: TC-lid Stef Smeeing wenst Hessel de Goeij alle succes 


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur
Voetbalkamp Maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 
SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Wonnink [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
MidCoat [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
ING [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Hengel [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Postcodestroom [kopie]
KOK [kopie]
Brouwer [kopie]
Hoogt [kopie]
Dijkstra [kopie]
Smorenburg [kopie]
Bres [kopie]
BIN System [kopie]
Votrans [kopie]
Reijerse [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Heineken [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
WeFulfil [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Bikedeals [kopie]
Dam [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Optimum [kopie]
Kostencheck [kopie]
Stalenhoef [kopie]
De Jong [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Yourlease [kopie]
Actiforce [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Boedelz [kopie]
Overhees [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88