SO Soest
SO Soest
Zaalvoetballers SO Soest volop aan de gang

Zaalvoetballers SO Soest volop aan de gang

Top 2000 op Vierde Kerstdag

Top 2000 op Vierde Kerstdag

JO10-1 kampioen!

JO10-1 kampioen!

Eindelijk winst tegen Kampong

Eindelijk winst tegen Kampong

Bas Tullemans: ,,We moeten het van hard werken hebben”

Zondag 12 mei 2019

In het seizoen 2009/2010 debuteerde Bas Tullemans in de hoofdmacht van SO Soest. We zijn inmiddels negen jaar verder en in al die seizoenen heeft de middenvelder veel trainers en medespelers zien komen en gaan. Bas was en is een stabiele factor voor de vereniging. Een echte clubvoetballer die graag weer met SO Soest naar de eerste klasse wil.

Wat zijn, naast de kampioenschappen in 2010 en 2014, de hoogtepunten geweest in het eerste elftal? ,,Wat vooral bijblijft zijn de wedstrijden waar het er echt om gaat. Van die beslissende wedstrijden met veel publiek langs de lijn. Zoals die nacompetitiewedstrijd tegen VVIJ waar we in de laatste minuten van 1-4 achter op 4-4 kwamen. Dat zijn de mooiste wedstrijden. Zoiets als met Ajax afgelopen woensdag. Als het dan net niet lukt is het vervelend, maar als je net wel die beslissende wedstrijd wint is dat heel mooi!”

Je hebt een aantal hoofdtrainers meegemaakt bij SO Soest. Van welke heb je het meest geleerd? ,,Dat vind ik een lastige vraag, want hoe je voetbalt ligt ook aan de groep waarin je speelt en of je lekker in je vel zit. Ik vraag mij af of een hoofdtrainer daar invloed op heeft. Als spelersgroep hebben we onder Aad van den Berg het beste gepresteerd. In die periode (2012 – 2015) zijn wij als groep gegroeid.”

Inmiddels ben je 28 jaar en een van de routiniers van het team. Hoe zie jij die rol? ,,In het veld moet ik het spel maken en dat probeer ik al die seizoenen zo goed mogelijk in te vullen. Ik help de jongens daar waar mogelijk en probeer de kar te trekken. Buiten het veld heb ik een minder leidende rol, ik ben niet echt een papa-figuur. Het is vooral belangrijk dat je als groep goed met elkaar overweg kan.”

De competitie is bijna voorbij. Hoe kijk je terug op deze voetbaljaargang? ,,Dit seizoen is een beetje parallel aan het eerste seizoen dat we onder Aad van den Berg beleefden. Ook toen hadden we een jonge groep die voor de winterstop bijna alles won, maar na de winterstop veel punten verspeelde. Dit seizoen zijn we ook vliegend begonnen, voetbalden we vrijuit en bleven we lang ongeslagen. We zijn niet echt ingestort na de winterstop, maar het is wel duidelijk dan andere ploegen gewoon meer kwaliteit hebben. We moeten het hebben van hard werken en op die manier onze punten halen.”

Gaat SO Soest hoge ogen gooien in nacompetitie? ,,Dat durf ik nu nog niet te zeggen. Eerst maar eens zien wie onze tegenstander wordt. De ploeg die echt wil promoveren zal er het hardst om strijden. Als wij er als groep vol voor gaan dan hebben we zeker een kans op succes, maar doen we dat niet dan wordt het gewoon lastig voor ons.”

Volgend seizoen komen Stijn Waals, Midas Dorrestein, Ali Coban, Tom van der Linden en Giovanni Nicolaas de selectie versterken en lijkt de selectie (met een succesvol tweede elftal) grotendeels intact te blijven. Wat verwacht jij van het komende seizoen? ,,Ik verwacht dat we qua niveau stabieler worden. Je weet niet wat andere clubs gaan doen. Straks is er weer een ploeg die een karrenvracht spelers haalt. Veel clubs vertrekken uit het zondagvoetbal, het niveau van de tweede klasse zal daardoor omlaag gaan. Doordat verenigingen verdwijnen wordt de tweede klasse nu opgevuld met derdeklassers. Het is voor SO Soest daarom noodzaak om zo snel mogelijk te promoveren. Wij kunnen prima mee in de eerste klasse. Het grootste probleem is om daar te komen.”

Tekst: Peter Beijer

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

SO Soest - Roda'23 20 oktober 14:00 uur
Weesp - SO Soest 27 oktober 14:00 uur
SO Soest - KDO 3 november 14:00 uur
DWS - SO Soest 10 november  14:00 uur
Sponsorevent 11 november
Top 2000 Feest 28 december 

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Hoogt [kopie]
Dijkstra [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Hufman Autorijschool [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Smorenburg [kopie]
Overhees [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Votrans
ING [kopie]
Van Doorn [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Kostencheck [kopie]
Heineken [kopie]
Van Hal [kopie]
Reijerse
Profile Smeeing [kopie]
Wonnink [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Beijer Gebr
Krijkamp Den Oude [kopie]
KOK [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Postcodestroom [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Hengel [kopie]
Yourlease [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Actiforce [kopie]
Optimum [kopie]
GeldNL
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Sportivun sportkampen [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Smurfit Kappa [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Bloemendael
Birkt Benzinestation [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
De Jong [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
PA van den Dijssel [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
MidCoat [kopie]
Bres [kopie]
Hagen VakantieXperts
Dam [kopie]
Brouwer [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88