Succesvol Plan B bij VFC

EENVOUDIGE WINST S.O. SOEST O19 1 TEGEN ASC NIEUWLAND O19 2.

Zaterdag 30 september 2017

Na de 12-0 winst vorige week tegen IJsselmeervogels O19 2 ging de O19 1 vandaag naar Amersfoort om tegen ASC Nieuwland O19 2 de strijd aan te gaan. Gelet op de uitslagen in de beker en de eerste wedstrijden van vorige week in de competitie waren onze jongens verplicht om ook deze wedstrijd te winnen en te werken aan het doelsaldo. Hoewel Soest vandaag niet het beste spel liet zien werden de drie punten vrij eenvoudig mee naar de Bossstraat genomen. Het is tegen een mindere tegenstander dan lekker als je snel op voorsprong komt en je direct laat zien dat het voor de tegenstander een kansloze middag wordt. Badr zorgde voor de 0-1 door in de 3e minuut na een solo vanuit het middenveld vanaf twintig meter de bal hoog achter de doelman te schieten. Het spel speelde zich daarna vooral af op de helft van Nieuwland. Nieuwland zakte ver terug waardoor er weinig ruimte was en Soest moeite had om daar een opening in te vinden. Na een goed genomen hoekschop van Ticho werd de bal door Nieuwland weg gewerkt, Dion zette direct druk op de bal door goed terug te verdedigen, zijn lobje over de verdediging richting Ricardo was op maat. Ricardo tikte de bal simpel langs de doelman 0-2. Oscar stond hierna aan de basis van een doelpunt. Vanaf de rechterzijde kwam zijn voorzet bij de 2e paal waar Miquel de bal vrij speelde en de assist gaf op Simo. Het betekende de 0-3, Simo kon de hoek uitkiezen en schoot goed in. Kort daarna een goed genomen vrije trap van Ticho vanaf ongeveer 20 meter die in de hoek achter de muur binnen viel 0-4. Wouter werd hierna vervangen voor Anass in verband met een lichte blessure. Voor de rust kopte Ricardo nog een bal naast het doel na wederom een genomen vrije bal van Ticho. De 2e helft begon Stijn voor Simo en kwam Dave al snel voor Mihill. De 1e kans was voor Miquel, zijn schot ging uit de draai naast het doel, waarna Badr vanaf links aan het werk werd gezet door Ticho. Badr draaide naar zijn rechterbeen en zag de ruimte bij de 2e paal 0-5.  Nieuwland probeerde nog wel om de nul van het scorebord te krijgen, maar was niet bij machte om het onze verdediging echt moeilijk te maken. Nadat Koen een bal langs de lijn op Ticho gaf, kwam de voorzet vanaf de achterlijn bij de 2e paal uit, waar Dion de bal goed aan nam en met zijn linker hard in schoot 0-6. Zo’n twintig minuten voor tijd werd de eindstand bereikt. Stijn speelde de bal vanuit het midden breed op Badr, die net buiten het strafschopgebied de vrije hoek zag naast de doelman en de bal hard in schoot 0-7. Hij kon hierna rustig en met een goed gevoel gaan zitten. In zijn plaats kwam Faouzi, die niet geheel fit toch nog zijn minuten kon maken. Er werd niets weggegeven en echte kansen kwamen er niet meer. Volgende week speelt de O19 1 uit tegen Hoogland O19 2, te 14.45 uur. Als de verkeerde keuzes van vandaag minder worden en we de juiste beleving de gehele wedstrijd vast kunnen houden moeten we een goed resultaat kunnen halen.