SO Soest
SO Soest
JO11-6 Team van de Week

JO11-6 Team van de Week

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

JO14-4 naar Volendam

JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

Sterk SO Soest wint van DSOV

TC-voorzitter Peter van Loon: ,,Verdedigend stond het dit seizoen erg goed”

Zondag 26 mei 2019

Peter van Loon, bestuurslid en voorzitter van de technische commissie van SO Soest is tevreden over het bijna afgesloten seizoen. De voorbereidingen voor 2019/2020 zijn inmiddels in volle gang. Besprekingen zijn er met René van der Kooy, plannen zijn gemaakt over een speler van de maand en de ontwikkeling van jeugdig talent wordt scherp in de gaten gehouden. Maar, niet alleen vooruitkijken…er wacht namelijk ook nog een aantrekkelijk toetje.

Dit was het eerste seizoen van een nieuwe technische commissie. Is het jou bevallen? ,,Het is goed gegaan. De rolverdeling is duidelijk. Peter Heemskerk richt zich vooral op het tweede elftal, Robin en Stef Smeeing hebben het contact met de spelers en ik heb de administratieve voorzittersrol. Ik bemoei mij als voorzitter nu meer met beleidsmatige zaken dan de voorgaande jaren.”

Wat was de doestelling van dit seizoen? ,,Heel simpel, we hadden vooraf geen doelstelling geformuleerd. Veel jongens waren weggegaan, we waren veel scorend vermogen kwijtgeraakt. Volgens ons was de selectie niet in evenwicht. Dus het was een kwestie van afwachten hoe het zou verlopen. Complimenten aan Gerrit Plomp en Ramon Bongers hoe zij het hebben opgepakt. Vooral in de eerste seizoenshelft pakten we veel punten. Alle tegenstanders verklaarden dat zij tegen ons hun beste wedstrijd speelden, maar wij maakten net die ene goal meer. Verdedigend stond het gewoon erg goed. We zijn slechts in twee wedstrijden door de ondergrens gezakt, dat was bij Roda’23 en Kampong (twee keer 6-2 verlies/red).”

Komend seizoen komen er onder meer twee spelers van SCH’44. Hoe reageerde de spelersgroep hierop? ,,Het afgelopen seizoen was er geen enkele speler die nadrukkelijk op de deur van het eerste klopte. Als we naar de eerste klasse willen dan moeten we aanvallend vermogen erbij halen. Tom van der Linden en Giovanni Nicolaas zijn van hoofdklasseniveau. Aangezien SCH de stap maakt naar de 4e klasse zaterdag hebben zij (en ook andere spelers van SCH) besloten om die club te verlaten. Natuurlijk hebben we hun komst afgestemd met de selectie. De spelersraad kwam ook tot de conclusie dat er versterking nodig is als we om de prijzen willen spelen.”

Wat zijn de plannen voor het komende seizoen? ,,Indien wij dit huidige seizoen niet promoveren, willen wij volgend seizoen kampioen worden. Onze nieuwe trainer René van der Kooy heeft ook al gezegd dat hij er voor wil gaan. Daarnaast willen wij spelers van het tweede en de JO19-1 actief kennis laten maken met het eerste elftal. Met Wilfred Janmaat, komend seizoen HJO van de bovenbouw, hebben we daar al mooie afspraken over gemaakt. Van zowel het tweede als de JO19-1 traint een speler een maand lang met het eerste mee om zo ervaring op te doen met het niveau. Dit gaan we al vanaf september doen. Dit seizoen hebben talentvolle spelers als Wouter Scheeren en Miquel van Ginkel ook al met de A-selectie meegetraind.”

Gerrit en Ramon nemen afscheid. Hoe is de samenwerking de afgelopen twee jaar geweest? ,,We hebben prima samengewerkt. De trainers hebben goed meegedacht en met beide seizoenen een ticket voor de nacompetitie zijn we redelijk succesvol geweest. Deze eerste seizoenshelft hebben we alles gewonnen. Dat is gewoon knap. Wij zijn ook ontzettend blij met de promotie van het tweede elftal naar de hoofdklasse. Zo kunnen we jeugdspelers een prima podium bieden om op hoog niveau hun wedstrijden te spelen. Vergis je niet, je speelt dan tegen de reserves van derdedivisieclubs. Maar voordat we te veel vooruitblikken naar het volgende seizoen; er staat ook nog een toetje te wachten in de vorm van de nacompetitie. Wie weet hoe Gerrit en Ramon dit seizoen afsluiten.”

Tekst: Peter Beijer

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur
Voetbalkamp Maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 
SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Brouwer [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
ING [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Hoogt [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Bikedeals [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
KOK [kopie]
Votrans [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Kostencheck [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Smorenburg [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Overhees [kopie]
Reijerse [kopie]
Yourlease [kopie]
De Jong [kopie]
MidCoat [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Dijkstra [kopie]
WeFulfil [kopie]
BIN System [kopie]
Heineken [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Optimum [kopie]
Hengel [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Actiforce [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Wonnink [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Bres [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Boedelz [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Dam [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
De Staelenhoef [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88