FC Almere JO 15-1 – SO Soest JO 15-1  1-4  (0-2)

Zondag 01 oktober 2017

Vandaag stond de wedstrijd tegen Almere op het programma . Na de regentraining van vrijdagavond was het ook vandaag niet echt lekker weer om langs de lijn te staan. Daar en tegen was het om te voetballen prima weer. We speelde vandaag op natuurgras en dat is met dit weer ook wel eens lekker. Nog steeds zonder Bryan en Gijs, maar met Luuk in elk geval als wissel langs de lijn begonnen we de wedstrijd sterk. Almere werd direct vastgezet op de eigen helft. Er was ook direct een kans voor Lucas. Helaas ging zijn schot net naast. Almere kwam er af en toe gevaarlijk uit. Maar de achterhoede was continue op zijn hoede. Onze spits Joep had grote moeite om los te komen van zijn verdediger. Deze verdediger was zelfs sneller dan Joep en dat komt niet veel voor.

Uiteindelijk kwamen wij na 28 minuten verdiend op voorsprong nadat Matthieu slim de buitenspelval had ontweken. Zijn mooie lob ging keurig over de keeper heen. Nog geen vijf minuten later een prachtige aanval over de rechterkant waarbij Gianni en Antwan elkaar mooi vonden. De voorzet van Antwan werd door opnieuw Matthieu keurig afgerond. In de rust nog even wat aanwijzingen en vol goede moed begonnen wij aan de tweede helft. Echter door geklungel achterin kon Almere al vrij snel de aansluitingstreffer maken. Heel erg lang kon Almere hiervan niet genieten want het was twee keer Gianni die doel trof na twee keer ook goed doorzetten.

Met nog 25 minuten te spelen en 4-1 voor dachten wij nu gaan we het ook goed uitspelen en nog meer doelpunten maken. Helaas dacht men daar in het veld anders over. Het werd een rommelige slotfase waarbij Soest talloze kansen om zeep hielp. Jammer want er had een grote uitslag ingezeten. In elk geval bleef een ieder knokken tot het eind. Volgende week mogen we laat aantreden tegen Kampong. Ook deze ploeg heeft zijn beide wedstrijden nog gewonnen.