Succesvol Plan B bij VFC

SO Soest sluit competitie goed af met winst op Abcoude

Zondag 26 mei 2019

Het vervullen van de sportieve plicht, vertrouwen tanken voor de nacompetitie en een podium bieden aan afscheidnemende spelers, leider en trainers. De opdrachten voor de wedstrijd tegen Abcoude zijn duidelijk. Sportief staat er eigenlijk helemaal niks meer op het spel. Voor tegenstander Abcoude is er nog een minieme kans om directe degradatie te ontlopen, maar vooraf is het vertrouwen al niet groot bij de sympathieke ploeg uit het gelijknamige dorp.

Rayendall Bitorina wordt eerst in de bloemen gezet vanwege de 250ste wedstrijd die hij voor SO Soest speelt. Elders op deze site meer info over het jubileum van de aanvoerder van SO Soest.

Abcoude begint sterk aan de wedstrijd en met een aantal combinaties door het centrum is de ploeg gevaarlijk. Het goede spel van de tegenstander resulteert in een open kans na dertien minuten spelen. De bal wordt richting (het deze week veelbesproken) veld 2 geschoten. Eenzelfde grote kans is een paar tellen daarvoor niet besteed aan Mitchell Zwart die op aangeven van Niels van der Plaats het leer richting de boomtoppen schiet.

Na 34 minuten komt Soest op voorsprong. Niels van der Plaats wordt gelanceerd en schudt twee tegenstanders op snelheid af, oog in oog met keeper Jeffrey IJmker blijft de snelle buitenspeler koel en hij scoort in zijn derde opeenvolgende wedstrijd.

Het verzet van Abcoude is gebroken na de 1-0. Concurrent Quick leidt tegen Weesp en de ploeg lijkt zich te berusten in degradatie naar de derde klasse.

In de tweede helft kan SO Soest daardoor de wedstrijd eenvoudig uitspelen. In de 52ste minuut maakt Rayendall Bitorina met een droog schot 2-0 en de wedstrijd is gespeeld.

Trainer Gerrit Plomp kan zodoende een aantal spelers een publiekswissel gunnen. Hessel de Goeij gaat na 71 minuten naar de kant. Hij gaat, volgend seizoen, na 25 jaar SO Soest, waarvan tien jaar in het eerste elftal, bij Hees voetballen.

Een aantal minuten later gaat het duo Jaime Hensen en Dani Schmitz het veld verlaten. Beide spelers komen volgend seizoen voor Huizen uit. Voor Julian van Duinkerken betekent de wissel van Jaime een debuutoptreden in het eerste elftal. De keeper van de Zaterdag 2 verloste de technische staf en de technische commissie die seizoen van een keepersprobleem. Door het uitvallen van Bram van der Duijs was er geen tweede keeper. Julian toonde zich bereid om, naast zijn wedstrijd op de zaterdag, ook op zondag in het tweede te spelen en daarnaast wissel te staan bij het eerste. Zijn loyaliteit wordt op deze zondag dan ook -terecht- beloond met een debuut in SO Soest 1.

De keeper krijgt niet veel meer te doen. Een inzet van dichtbij kijkt hij vakkundig op de paal en de eretreffer van Abcoude in de laatste minuut is onhoudbaar.

Aanstaande zondag gaat de reis naar Sportcomplex 'De Nollen', Beverdam 3 in A;lkmaar. Tegenstander is Kolping Boys. De nummer twee op de ranglijst uit de tweede klasse A neemt het in één knockout-duel op tegen onze favorieten. Hopelijk mogen we een groot aantal supporters begroeten wanneer SO Soest op jacht gaat naar een ticket voor de eerste klasse.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen (78. Julian van Duinkerken; Jorney Kappenberg, Hessel de Goeij (70. Nico Safarov), Gido de Hiep, Wouter de Zoete; Rayendall Bitorina, Bas Tullemans, Milan van Wincoop; Niels van der Plaats, Mitchell Zwart, Dani Schmitz (78. Jim van den Berg)

34. 1-0 Niels van der Plaats
52. 2-0 Rayendall Bitorina